Млади творци от Ардино са отличени за рисунките си в конкурса„Коледа и Нова година“

Възпитаницина школата по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)-ОДК в Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова приключиха отиващата 2020 година с призови места в конкурса за рисунка и фотография „Коледа и Нова година“. Той се организира от ЦПЛР ОДК в град Крумовград със съдействието на Община Крумовград. Целта на конкурса бе да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи – от 3 до 10 години, от 11 до 15 години и 16-19 години.

Във втора  възрастова група рисунката на Ебру Делиюсеин е класирана на първо място, а рисунките на Букет Касаб, Айлин Осман са класирани на второ място.

Рисунките на Сание Алиева и Ъшъл Бербер са класирани на второ място в трета  и първа възрастова група, а  творбата на Чънар Дурмуш е отличена с второ място в раздел „Апликация“.

На трето място са отличени рисунките на Севги Карахасан (трета възрастова група), Есра Шакир (първа възрастова група), СезимЙозгюр (втора възрастова група) и Мелис Байрям (раздел „Апликация“).

Всички призьори получиха грамота и предметни награди от организаторите. Грамота за участие получиха и Есин Шакир и Йълдъз Али.

С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба в ЦПЛР ОДК в град Крумовград.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини