Дания удължи въведените заради Ковид-19 ограничения

Правителството на Дания продължава до 17 януари ограниченията заради пандемията от коронавируса, съобщи на пресконференция в Копенхаген днес премиерът Мете Фредериксен, цитирана от ТАСС.

"Ситуацията със заболеваемостта и хоспитализацията (на болните) сега е по-сериозна, отколкото през пролетта. Затова продължаваме въведените по-рано строги мерки до 17 януари", каза тя.

Тя обяви, че учениците, които трябваше следващата седмица да се върнат в класните стаи, след ваканцията ще се обучават дистанционно.

"Жертвите, които понасяме в социалния си живот сега, са абсолютно необходими, за да строшим оковите на заразата и да спасим човешки животи. Ще отменим ограниченията веднага, когато стане възможно", продължи Фредериксен.

Продължаването на мерките засяга магазините, фитнесите, търговските центрове, фризьорските салони, баровете и ресторантите.

В Дания се наблюдава драстичен ръст на новозаразените с Ковид-19 този месец. Днес бе съобщено за 2621 нови случая през последните 24 часа. Настанените в болница с коронавируса се увеличиха с 28 за деня и достигнаха рекордните 900 души, което е близо до максималния капацитет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини