Убийство накара NETFLIX да спре сериала на създателите на „Игра на тронове“

Дейвид Бениоф и Д.Б.Уейс бяха на гребена на вълната, като създателите на най-мащабния, най-якия и най-популярния сериал за всички времена. Те подписаха договор за създаване на трилогия от филми по „Междузвездни войни“, но това бързо се разсъхна. Масовката от фенове, че дори и някои от актьорския състав изляха яростта си от катастрофално приетия финален сезон. Според всички липсата на литературен първоизточник е лишила завършека на сериала от всякакво вдъхновение и правдивост.

След тези случки Netflix грабнаха екипа и ги наеха за изпълнителни продуценти за една от адаптациите за стрийминг гиганта. Китайската адаптация на „The Three Body Problem“ щеше да се превърне в един от най-големите инвестиционни проекти за компания.

Продукцията бе обявена, като „копродукция“ с базираната в Китай Йозоо Груп. Сега проекта е поставен на трупчета и спрян. Причината е трагична и много мистериозна. Друг изпълнителен продуцент на поредицата е бил убит от свой колега. Китайските медии отказват да задълбават много в детайли.

Изпълнителният продуцент от Йозоо Груп, Лин Ки влезе спешно в болница преди седмица със съмнения за отравяне. Полицията в Шанхай арестува колегата му, член на висшия съвет на директорите Ки Яо. Разследването ги е отвело до доказателства, че той е основния заподозрян за престъплението. След случката Ки умира и Яо остава задържан. Разследването продължава. Очаквано, разработването на „The Three Body Problem“ спира. Все пак един от изпълнителните му продуценти е убит от близък, негов колега….

Източник: cineboom

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини