Дядо Коледа посети Кърджали на триколка с 30 джуджета на мотори

С ръмжене на мотори днес от 11:30ч. започна втората благотворителна година на мотористите в Кърджали. Макар без сняг и шейни, Дядо Коледа дойде на мотор придружен от две снежинки и 30 белобради моториста, които донесоха коледно настроение в града и зарадваха десетки деца на празника с лакомства и подаръци.

Макар Дядо Коледа до организира инициативата за втора поредна година, някои от мотористите са се включвали и в предишни години под патронажа на друг Дядо Коледа.

Мотобратството в града направи шествие край Арда и раздаде подаръци на десетки деца. Мотористите посетиха социални домове и детски площадки.

Освен Дядо Коледа и снежанките присъстваха и други приказни създания. Специално за шествието бе дошъл и Елмо от Улица Сезам, дегизиран като Дядо Мраз.

Първата спирка на мотористите бе Дома за деца в кв. Гледка, където децата и техния пазач, кучето Роки ги очакваха с нетърпение.

Жителите на Кърджали с радост и широки усмивки ръкомахаха на бибикащите коледни герои на колела, като не пропуснаха да ги снимат и да се снимат с тях.

Репортер на радио Кърджали дори бе повозен от сърцатите мотористи. А тя с радост прие поканата и без страх ръкомахаше по улиците на Кърджали заедно с мотористите. А ето какво пожелаха за новата година и самите те.

„Всички да бъдат живи и здрави, това е най-важното. Другото, каквото реши онзи от горе. Пожелаваме на децата да слушат повече родителите си“

„Така ще бъде всяка година“, обеща Дядо Коледа, който водеше колоната на благотворителната обиколка, яхнал триколка. Освен всичко останало мотористите събраха парти и за лечението на малкия Васко,  който се нуждае от операция в чужбина, необходимата сума е 60 000 евро.  Мотористите до момента са събрали сумата от 1000 лв от собствени средства каза в заключение Веселина, единствената жена моторист в Кърджали.

BNR

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван
    0 -1
    16:15, 25 дек 2020
    То в Кърджали има ли хора, които да празнуват Коледа?
Последни новини