Разбиха канал в Пловдив за наркотици от Западна Европа за Турция

Изображение 1 от 4

    При специализирана акция на полицията и прокуратурата в Пловдив, тази нощ е разбит канал за трафик на наркотици от Западна Европа към Пловдив, с цел препращане за Турция. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Акцията е извършена по оперативно дело на ДАНС, започнато през септември тази година, и касае посочения по-горе канал, допълни той.

    До момента са задържани четирима - трима от Пловдив и един турски гражданин. Задържани са 15 кг екстази на стойност 3,5 милиона лева и отделно 4 кг марихуана, подготвени за износ за Турция, малко преди натоварването им на тежкотоварен камион, който е следвало да ги транспортира през границата, уточни Румен Попов.

    По думите му, веднъж вече на 10 декември, при опит за преминаване на турската граница на тежкотоварен автомобил, чийто шофьор бе съпричастен, са били задържани 3,5 кг марихуана и делото се наблюдава от Окръжната прокуратура в Хасково. Обикновено групата е действала по АМ "Тракия", в района на Пазарджик и Пловдив, когато са доставени големи количества амфетамини или екстази от тежкотоварни автомобили, идващи от Западна Европа, допълни окръжният прокурор.

    При извършените претърсвания и изземвания на различни адреси в Пловдив и областта са били установени вакумиращи машини, с които се е опаковала стоката, която след това е трябвало да бъде транспортирана в автомобилни гуми, ползвани за резервни на камиона. Всички лица са криминално проявени, с изключение на турски гражданин, за когото все още нямат информация от турска страна. Българите са се запознали в затвора, където са излежавали присъди за разпространение на наркотични вещества.

    Активните процесуално-следствените действия по разследването продължават, не е изключено да има и други претърсвания и изземвания, каза Румен Попов

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини