Раздадоха образователни комплекти на деца в риск в Бенковски

През месец декември Областен съвет на БЧК – Кърджали раздаде 30 броя образователни комплекти на деца от социалнослаби семейства от с. Бенковски, общ. Кирково.

Комплектите са предоставени от Българският Червен Кръст(БЧК), такива ще получат 2500 деца от социалнослаби семейства от цялата страна. Те съдържат лични предпазни средства, детски книжки с приказки и ученически пособия.

По решение на Обл. С на БЧК Кърджали образователните пакети бяха раздадени на 20 –те деца, включени в програма „Топъл обяд” през учебната 2020/21 г. и 10-те деца получили коледни пакети през месец ноември по време на Коледната кампания за деца в рискв с. Бенковски, общ. Кирково.

Инициативата на БЧК в страната ще се реализира в периода декември 2020 г. и февруари 2021 г. с финансовата подкрепа на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК и Американската агенция за международно развитие (USAID), като част от програмата „Дейности в отговор на COVID-19” на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, чрез която БЧК продължава активно да оказва хуманитарна помощ в борбата срещу пандемията.

Това съобщиха от ОС на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини