Нова иновация в „Йовков“

Над 190 проекта за иновативно училище са подадени в началото на тази година в МОН.СУ „Йордан Йовков“ – Кърджали, е едно от 40 училища в страната, одобрено за нова иновация,свързана с организацията на учебния процес в паралелка от гимназиален етап на обучение.

Прилагането на иновацията умело ще съчетава присъственото и синхронно обучение от разстояние в електронна среда,с цел подобряване  на качеството и повишаване на резултатите от обучението.От втория учебен  срок учениците от XI а клас ще изучават информационни технологии ИУЧвъв Виртуалното училище

Основната цел на иновацията е използването на технологиите при преподаване и учене,които дават възможност да се използват виртуални класни стаи, внедрени в училищния сайт. Създаването на банка с общодостъпни образователни ресурси, както иизползване на иновативен метод на преподаване „Учене чрез правене“ е следващата крачка, чрез която учениците ще реализират различни проектни задания.

В последната  година от гимназиалния етап на обучение учениците ще продължат работата си върху проектиране и графично изграждане на уеб сайт,катоизграждат съдържателната му част  с езика HTML и стилизиращия го CSS. При  изготвяне на проектните задания ще се използват различни дигитални устройства и софтуерни решения.

В модул „Мултимедия“ дванадесетокласницитеще развиват творческия си потенциал при създаване на видеопродукция,а в модул „Уеб дизайн“ ще повишат компетенциитеси за проектиране и графичен дизайн на уеб сайт, способността си за критично и аналитично мислене и умението за работа в екип.

клуб Журналист и клуб Фото свят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини