Брад Пит на 57 – живот и кино

Изображение 1 от 3

    Когато стана на 57 години и аз искам да изглеждам като Брад Пит. Вярвам, не съм единственият човек с това невъзможно желание. Брад Пит изглежда добре, звучи добре, държи се добре и успява да се справя с проблемите, да балансира между кариера и прилично поведение. Все по-близо до 60 години той все така владее сърцата на жените по цял свят. Кой не би искал да е Брад Пит?

    Миналата година Брад Пит спечели първия си актьорски „Оскар“ и втори в кариерата му, след като дебютира на наградите през 1996-а с номинация за „12 маймуни“.

    Началот на кариерата

    Кариерата на Брад Пит, такава каквато я познаваме днес, стартира години по-рано, в „Телма и Луис“ на Ридли Скот. В следствие на това, на бял свят се появява един от най-силните феминистки и приятно приключенски филми на 90-те години. Брад Пит изведнъж се превръща в секссимвол, а двамата с Ридли Скот така и не работят повече заедно до 2013-а, когато Брад Пит снима „Съветникът“.

    Преди „Телма и Луис“ Пит разбира се, участва в разни сапунки, сериали и дори е викач облечен в пилешки костюм на местна закусвалня. Късметът след филма на Ридли Скот обаче му се усмихва и той започва да получава роли в киното. Кой би повярвал тогава, че зад това красиво, дори сладникаво лице, се крие толкова добър актьор. На рускокосия красавец му трябват малко усилия, за да се наложи първо като актьор, а после като красиво лице. 90% от продуцентите и компаниите обаче го въприемат именно по втория начин.

    Пътят от красиво лице към признат актьор

    Някъде в средата на 90-те обаче, светът вече научава името на Брад Пит. Актьорът влиза в една от най-силните си киносерии и в рамките на две години снима филмите „Интервю с вампир“, „Легенди за страстта“, „12 маймуни“, „Седем“ и „Слипърс“. „12 маймуни“ му печели първа номинация за „Оскар“, а жените са горе-долу обсебени от него. Брад Пит е обявяван за „най-сексапилния мъж“ повече пъти от всеки друг актьор в модерното кино.

    В последствие Пит снима истински шедьоври в киното като „Боен клуб“, „Седем години в Тибет“, „Да бъдеш Джон Малкович“, „Гепи“, „Мексиканецът“, „Гадни копилета“, „Изгори след прочитане“, прави онзи култов епизод на „Приятели“ редом до жена си по онова време Дженифър Анистън.

    Връзката му с Анджелина му носи така бленуваното голямо семейство – самият той идва от такова, но носи и спад в кариерата му – Брад започва да залита към все по-комерсиални и все по-слаби роли, каквито не заслужава.

    Произход

    Брад Пит се ражда в щастливото семейство на учителка и собственик на фирма за зеленчуци. Той е най-голямото от трите деца, като има брат и сестра. Като тийнейджър Брад се мести в Спрингфийлд, Мисури с цялото си семейство, където завършва колежа „Кискапу Хайскол“. Самият той описва детството си като щастливо и спокойно. Разбира се добре с родителите си и приятелите си, пътува по излети и най-важното – още от дете обожава филмите.

    Младият Брад Пит

    След като завършва колежа, бъдещият актьор се записва да учи счетоводство в университета, но две месеца преди завършване осъзнава, че това не е за него и го напуска. Историята нататък е доста известна. Една сутрин той се качва на колата си и заминава за Калифорния, за да започне нов живот.

    Той е млад, амбициозен и има само 5 долара в джоба си. В следващите 2 години Брад се издържа като вози стриптийзьорки с една лимузина, превозва хладилници и се облича като гигантско пиле, докато работи за джънк франчайза „el Pollo Loco“.

    Днес, както самият Брад Пит каза, когато получи една от множеството награди, които „Имало едно време… в Холивуд“ му донесе – той е свободен. След битка с алкохола и неуспешния личен живот, той е в топ форма и на върха на славата.

    Ето някои от филмите, в които Брат Пит прави забележителни роли.

    Имало едно време … в Холивуд

    Започваме с това модерно бижу. Има ли човек, който още не е гледал великолепния филм на Тарантино. Режисьорът прави поклон и почит към киното и неговите легенди от 50-те и 60-те години. Сюжетът запознава публиката с глуповатия и вече позалязващ жанров актьор Рик Далтън и неговия каскадьор и момче за всичко Клиф Буут. Леонардо Ди Каприо и Брад Пит се появяват за първи път заедно на екран и имат страхотна химия.

    Ди Каприо, този великолепен и талантлив мъж, е изключително добър в ролята на актьор, чийто златни дни са преброени, за сметка на множество второстепенни роли в треторазрядни сериали. Срещу него е Брад Пит. На 55 години по време на снимките, той е все така секси и все така талантлив. Филмът носи първия актьорски „Оскар“ в кариерата на Пит и той е напълно заслужен.

    Седем

    Ако не сте гледали „Седем“, значи не знаете нищо. Нито за хубавото трилър кино, нито за златния Брад Пит. В този психотрилър, дело на Дейвид Финчър, Брад играе млад напорист детектив, който се сблъсква със зъл психопат сериен убиец.

    Промяната, която настъпва в персонажа на Пит между първата и последната сцена, е толкова контрастна и различна, че показва и на най-големите скептици, че макар рус, красив и сладникав, Брад Пит е и прекрасен актьор. Разбира се, самият филм и до днес е трилър шедьовър.

    Легенди за страстта

    Нека жените, които не са били влюбени в Брад Пит, след като са гледали този филм, да вдигнат ръка! „Легенди за страстта“ е филмът, който заковава последния пирон в ковчега и запраща Пит на върха на секссимволите.

    Трогателен, романтичен, без да прекалява, да сладнее или да дразни, Брад Пит е перфектният мъж и любовник. И днес, години по-късно, „Легенди за страстта“ носи леко изтръпване по гърба и други части на тялото в много жени. Именно, заради Брад Пит.

    Боен клуб

    „Нещата, които притежаваш, в крайна сметка притежават теб.“ Много истини под формата на сентенции, за младото бунтарско поколение от края на 90-те, идват под формата на реплики на харизматичния Тайлър Дърдън, написани умело от Чък Паланюк. Брад Пит работи отново с Дейвид Финчър и двамата за пореден път създават култов филм, в който Пит стои точно там, където му е мястото – на голям екран.

    12 маймуни

    Бъдещето е застрашено от вирус, който ще избие човечеството. Брус Уилис се връща назад във времето, за да спре епидемията в самия й корен. Там някъде го чака ненормалния Брад Пит, като човека, който ще стартира първата вълна.

    Нито Уилис е герой, нито Пит – злодей. Тери Гилиъм изгражда сложни образи в сложен сюжет в пространствено-времевия континиум. Първи номинации и един гушнат „Златен глобус“ за Брад, за каквото се сети човек. Абсолютно заслужени при това.

    Източник: https://blog.neterra.tv/

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини