Проектът за умната кола на Apple е с нов шеф и акцент върху AI

Днес в нов доклад Bloomberg споделя, че Apple е поверила ръководството на своя проект за самоуправляващ се автомобил на Джон Джанандреа, старши вицепрезидент по машинно обучение и AI стратегия. Според доклада, „стотици инженери“ от Project Titan са преминали към групата за изкуствен интелект и машинно обучение.

Докладът обяснява, че Дъг Фийлд ръководи Project Titan „ежедневно“ и че „екипът му от стотици инженери се е преместил в групата за изкуствен интелект и машинно обучение на Джанандрea“. Преди това Фийлд докладваше на Боб Мансфийлд.

Мансфийлд се върна от пенсия през 2016 г., за да ръководи екипа на Project Titan и т.нар. Apple Car. Преди това Мансфийлд бе ръководил хардуерния екип на Apple, преди да премине към ролята си за специални проекти, където е работил върху Apple Watch, преди да се оттегли и да премине към ролята на съветник.

Днешният доклад на Bloomberg казва, че Мансфийлд "вече се е оттеглил напълно от Apple" и че ръководството на Project Titan вече е преместено в ръцете на Джанандреа.

Project Titan на Apple се разви като стратегията през годините. Понастоящем се смята, че проектът се фокусира върху разработването на система за самоуправление, което обяснява защо Джанандреа сега получава ръководната роля в проекта. Bloomberg има още подробности за настоящия обхват на Project Titan, като казва, че текущият план на Apple е да изгради система за самоуправление за външен партньор, който може би е традиционна автокомпания.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини