Дъждът спира днес в Кърджали, облаците постепенно се оттеглят

Дъждът спира днес в Кърджали,като вероятността да продължи да вали е едва 8%.Облачността ще бъде 49 на сто.Не се очакват бури.Ще има лек полъх на вятъра със скорост от 2,6 м/с.Температурите ще варират от 6 до 13 градуса.

От НИМХ обявиха жълт код за опасни валежи в областта.

Още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат, най-късно в Североизточна България. В сутрешните часове в равнините и низините ще се образува мъгла. През деня облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания и намаления. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

Над планините в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини