2 °C

Вандали събориха табло за некролози в центъра на Кърджали, поругаха паметта на покойниците

Вандали събориха табло за некролози в центъра на Кърджали. Гамените се изгавриха с паметта на покойниците стъпквайки на земята таблото в градинката пред ресторант „Москва”. Премахнати са и  некролози.

  Това не е първата акция срещу некролози в Кърджали.През 2016 г. десетки некролози бяха изпокъсани и стъпкани на земята,също в центъра на града.Акцията бе проведена по протежение на бул.”България”.Работници на фирмата за чистота „Зауба” заметоха некролозите и заличиха следите от вандалската проява.

  Единични прояви има пред храма „Св.Георги” в Кърджали.

 Обикновено това се случва  с обявленията за смърт , закичени по дърветата на града.

 Вандалските прояви поставят на дневен ред въпроса с монтирането на специални табла,на които да се лепят некролозите.Преди години такива бяха поставени по инициатива на общината пред храма „Св.Георги”.Бившият  общинският съветник д-р Марин Мухтаров призова тогава колегите си да гласуват в бъдещия бюджет на общината 5000 лева,които да бъдат заделени за изработването на нови табла.

  Практиката да се правят и лепят некролози на обществени места е характерна за България.Чужденци проявяват черен хумор, като твърдят,че няма друга страна ,където да има толкова обяви за издирвани престъпници.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини