Усилено търсене на риба в хасковските магазини преди Никулден

    Търсенето на риба се увеличи в хасковските магазини с наближаването на Никулден. Традиционно най-предпочитаните екземпляри са шаранът и скумрията.

    Суровият шаран върви по 7.80 за килограм. Приготвената риба – пържена или печена се предлага за 11.99 лева за килограм живо тегло. Суровата скумрия върви от 5.50 до 5.90 лева за килограм, в зависимост от произхода. Почистването е 2 лева на брой риба.

    „Има хора, които предпочитат да си я вземат готова за вкъщи, но има хора, които предпочитат суровата. За Никулден обикновено взимат живата риба, тъй като много хора приготвят пълнен шаран и искат да си го вземат цял, както е традицията за празника“, каза Христина Джигова, собственик и управител на магазин за риба в Хасково. Тя допълни, че в обекта й цените не са променяни съществено от около 3 години.

    От бранша отчетоха, че все пак има спад в потреблението тази година, заради пандемията от коронавируса.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Треска за шаран ,
    • 2
      Пъ
      пъткник
      16 -1
      16:31, 4 дек 2020
      Усилено търсене пък спад в потреблението, що така? Кило шаран 7.80 лева , лани беше по 6 лева пък от три години цената не била мръднала. Тъпи и прости каунски избиратели наречен " електорат".
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      6 0
      20:33, 4 дек 2020
      Скъп ще е шарана, защото сме балъци и дълбока провинция и сме в ръцете на алчните търговци!
      Имаше преди години в града супермаркет метро и го премахнаха. Днеска бях в Метро Ст. Загора, живия шаран го продават по 4.79 за килограм и отделно още ти правят 15% отстъпка, ако купиш над килограм и 29% над 10 кг. Тази отстъпка е и за други риби като лаврак, ципура, толустолоб и тнт.
    • 4
      12
      123
      6 0
      00:54, 5 дек 2020
      По добре да се разходи човек до Метро Ст; Загора и рибата ще му излезе почти на същата цена но качеството на шарана е супер лично аз си купувам само от там.А нашите алчни търговци да духат супата.
    Последни новини