7 °C

Приключи раздаването на индивидуални хранителни пакети в областта

По график, на 30.11.2020 година,  в област Кърджали приключи раздаването на индивидуалните хранителни пакети от БЧК  в изпълнение на  мащабната Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2019 година, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В списъците с правоимащи лица от основната група, предоставени от Управляващия програмата орган - АСП, бяха включени  8061 бенефициенти от областта, от които 7179 души / едночленни и двучленни семейства / с право на  един хранителен пакет и882 души / семейства с трима и повече членове / – с право на два хранителни пакети.

В условията на разпространение на COVID-19за периода от 05.10.2020 г. до 30.11.2020 година своята подкрепа от държавата и БЧК поетапно получиха 7 743 (96, 05% ) от правоимащите лица от областта. Раздадени бяха общо 8 533 индивидуални пакети с общо тегло над 193 тона трайни хранителни продукти.

Индивидуални консултации по петте вида Съпътстващи програмата мерки са получили над  6 200 наши съграждани.В два от Временните пунктове- в Кърджали и Момчилград,  бяха монтирани телевизионни екрани за представяне на видеоматериали по темите „Социално значими болести и здравословно хранене“, „ Превенция и контрол на артериалната хипертония“,  „Хигиена“, „Дезинфекция“ , „Нашето здраве“ и „Чисти и здрави“.

Областният съвет на БЧК- Кърджали благодари на служителите в Секретариата, на отговорниците на Временните пунктове в областта, на доброволците от Кърджали, Крумовград и Момчилград- за проявената устойчивост, запазеното здраве и отговорното поведение.

Благодарности за кметовете на големите общини , на малките населени места, на служителите на „Домашен социален патронаж“- Кърджали – за коректната и навременна подкрепа, благодарение на която хуманитарната помощ достигна до максимален брой нуждаещи се лица от нашата област!

Благодарим ви, пазете се и бъдете здрави!

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
15 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
15 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
15 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
15 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
15 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
15 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
15 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
15 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
15 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
15 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
15 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
15 яну 2021
Последни новини