Приключи раздаването на индивидуални хранителни пакети в областта

По график, на 30.11.2020 година,  в област Кърджали приключи раздаването на индивидуалните хранителни пакети от БЧК  в изпълнение на  мащабната Оперативна  програма за храни  и/или основно материално подпомагане – план 2019 година, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В списъците с правоимащи лица от основната група, предоставени от Управляващия програмата орган - АСП, бяха включени  8061 бенефициенти от областта, от които 7179 души / едночленни и двучленни семейства / с право на  един хранителен пакет и882 души / семейства с трима и повече членове / – с право на два хранителни пакети.

В условията на разпространение на COVID-19за периода от 05.10.2020 г. до 30.11.2020 година своята подкрепа от държавата и БЧК поетапно получиха 7 743 (96, 05% ) от правоимащите лица от областта. Раздадени бяха общо 8 533 индивидуални пакети с общо тегло над 193 тона трайни хранителни продукти.

Индивидуални консултации по петте вида Съпътстващи програмата мерки са получили над  6 200 наши съграждани.В два от Временните пунктове- в Кърджали и Момчилград,  бяха монтирани телевизионни екрани за представяне на видеоматериали по темите „Социално значими болести и здравословно хранене“, „ Превенция и контрол на артериалната хипертония“,  „Хигиена“, „Дезинфекция“ , „Нашето здраве“ и „Чисти и здрави“.

Областният съвет на БЧК- Кърджали благодари на служителите в Секретариата, на отговорниците на Временните пунктове в областта, на доброволците от Кърджали, Крумовград и Момчилград- за проявената устойчивост, запазеното здраве и отговорното поведение.

Благодарности за кметовете на големите общини , на малките населени места, на служителите на „Домашен социален патронаж“- Кърджали – за коректната и навременна подкрепа, благодарение на която хуманитарната помощ достигна до максимален брой нуждаещи се лица от нашата област!

Благодарим ви, пазете се и бъдете здрави!

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини