Кубрат Пулев: Джошуа ме подценява и това е в мой плюс

Антъни Джошуа ще бъде много лошо изненадан и лошо повален от Кубрат Пулев. Това прогнозира българския боксьор за предстоящия си сблъсък със световния шампион. На 12 декември в зала "О2 арена" в Лондон Пулев ще се бие за пояса на Международната боксова федерация (IBF), за който е официален претендент.

"Смятам, че аз имам предимство срещу Джошуа по отношение на психиката, но много важно ще бъде и как е подготвен един боксьор. Това е комбинативен спорт, в който човек трябва да има целия арсенал, за да може да мачка", каза Пулев пред БНТ.

Според него Джошуа го подценява, защото вече се говори за следващ мач на британеца срещу Тайсън Фюри, който да излъчи абсолютен световен шампион.

"Това, че Джошуа и екипът му мислят за следващи мачове, е в мой плюс, защото значи, че ме подценяват. Не ме обижда, дори напротив. Подценяването може да бъде много опасно. Ако искат да гледат Фюри, Майк Тайсън, който искат", каза още Пулев.

Българинът продължава да се готви за срещата с треньора си Ули Вегнер във Варна. "Той (Вегнер) е важен, защото има голям опит. Той участва активно в процеса въпреки своите години. Важно е един боксьор да бъде идеално трениран."

Българският боксьор обясни още веднъж, че ще пътува за Лондон седмица преди срещата си с Джошуа.

По думите на Пулев присъствието на публика или липсата ѝ няма да окажат влияние.

"Дори и да има публика, това ще е съвсем минимален брой зрители. Това не играе голяма роля. Разбира се, понякога има ефект, защото може да те пренавие, както се случи в мача ми с Кличко. Сега това няма да се случи", добави Пулев.

"Обещавам, че ще дам всичко от себе си и ще опитам да покажа титлите в България."

Източник: БНТ

Коментари в сайта

Последни новини