Хандбалистите на „Асти” измъчиха водача в „А” група, но загубиха у дома

    Хандбалистите на „Асти 91” загубиха от временния лидер „Осъм” (Ловеч) с резултат 28:33. Мачът от деветия кръг в първенството на „А” Републиканската хандбална група за мъже се игра в зала „Вълчо Даскалов” в спортен комплекс „Спартак” в Хасково.

    Домакините максимално затрудниха гостите. Срещата започна доста равностойно като през първото полувреме и двата отбора си разменяха водачеството. В голяма част от двубоя домакините имаха аванс, но преди почивката гостите водеха с 14:16 гола.

    Второто полувреме също беше доста оспорвано и напрегнато. На моменти хандбалистите на „Асти 91” намаляха пасива си до голова разлика. Отлични отигравания на вратаря Румен Батев даваха шанс на хасковлии да поведат в резултата. Силно представяне след почивката записа Георги Славчев, който реализира доста попадения. В крайна сметка „Осъм” не допусна обрат и се поздрави с победа.

    През двете полувремена не липсваха доста спорни съдийски отсъждания, които предизвикаха недоволство от страна на домакините, които са пети във временното класиране.

    Мачът се игра при закрити врати, спазвайки ограничителните мерки за борба с коронавируса. Бяха допускани само длъжностни лица, хора от клубното ръководство и журналисти.   

    В следващия кръг от първенството хасковлии ще гостуват на „Чардафон” в Габрово на 5 декември от 17:30 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини