Витрина в памет на Марадона подредиха в библиотеката в Хасково

Изображение 1 от 4

    Специална витрина в отдел „Изкуство” отдава почит на легендарния аржентински футболист Диего Марадона, чиято смърт потопи в скръб милиони фенове на най-великата игра.

    Избрани биографични книги, енциклопедии, статии и филми от фонда на Регионалната библиотека „Христо Смирненски” припомнят живота и кариерата на една от най-големите звезди в световния футбол. Най-новото заглавие във витрината е скандалната биографична книга на дългогодишния кореспондент на Би Би Си Джими Бърнс „Марадона - Божията ръка”, излязла от печат тази година. Изложена е и друга, по-стара биография за аржентинския идол от 1996 г. – „Божията ръка” на Игор Горански. Луксозното издание от 2018 г. „Барса: Илюстрована история на ФК „Барселона” от Гийем Балаге нарежда Марадона сред легендите на каталунския клуб като цитира неговото изказване: „Ако умра, искам да се преродя в себе си. Аз съм играч, който е правил хората щастливи, и това ми е повече от достатъчно.” За първия носител на почетната „Златна топка” на сп. „Франс Футбол” и световен шампион с Аржентина през 1986 г. разказват и подредените във витрината специализирани енциклопедии и сборници: „30 легендарни футболисти на ХХ век” (2018), „История на футбола” на Пол Дичи (2012), „Световна футболна енциклопедия” на Румен Пайташев” (2010) и др. Библиотеката притежава и поредицата от 12 DVD филма „История на футбола: Великата игра”, издадена от „7 дни спорт”. Два от тях съдържат интервюта с Марадона за скандала с „Божията ръка” и отстраняването на Англия на Мондиал’86, както и за борбата на аржентинския голмайстор с дрогата.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Аз
      аз
      17 -7
      19:58, 28 ное 2020
      Стига вече сте се превземали с тоя Марадона!
      Всеки ден умират хора. С какво тази дро*га е повече от моята баба която обичах безкрайно?

      Вживявате се за хора и събития които са ви представили както им е харесвало или както те (медиите най-често) са искали да се знае за тях.
      • Ти
        ти
        0 -12
        21:23, 28 ное 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Лу
      Луиш Фиго
      10 -2
      08:26, 29 ное 2020
      Библиотеката да не остане назад от другите сензации! Много ниско ниво!!
    • 3
      32
      321
      4 -6
      11:58, 29 ное 2020
      Ако бяхте прочели цялата статия щеше да видите, че акцентът е върху книгите, които притежава библиотеката за Марадона. В тях се описват както добрите, така и отрицателните качества на аржентинския футболист.
      • Жи
        Живота си върви
        9 0
        13:31, 29 ное 2020
        Всекидневно умират честни и достойни хора. които с труда си допринасят за по- добрият живот на българина. За тях - НИЩО. Все повече ми се изяснява ,че повечето хора са шматки. И точно затова живеят като шматки.
      • Чи
        читател
        4 -1
        17:46, 29 ное 2020
        Много важно кннигите за Марадона, като не притежават книги, които се търсят повече от читателите. Абсолютна тъпотия
    • 4
      Иб
      ибщинар
      4 -2
      17:46, 29 ное 2020
      Да ко направим почетен гражданин на Хасково. Той толкова много направи за града ни! Толкова полза Хасково има само от сегашния кмет и управници.
    • 5
      То
      Тодор крадеца
      2 0
      11:18, 30 ное 2020
      Ами то бива бива ама да сме толкова гьотверен народ небива кой е този манго какво е направил за Хасково нищо какво го вазхвалявате този наркоман алкохолик тъпаци колкото щеш и паметник му издигнете в центъра глупаци
    • 6
      За
      за съжаление
      0 0
      16:57, 8 май 2022
      Един от най- великите играчи на всички времена. Като човек обаче е една голяма п;*;*;*;а.
    Последни новини