Учители поемат щафетата в капанията "топъл обяд" за смолянските лекари

Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й. Вапцаров“- Смолян, продължава кампанията по изхранване на медиците при строго спазване на противоепидемичните мерки и в условия на обучение в електронна среда от разстояние,съобщи инициаторът на кампанията областният управител Недялко Славов.
Учебният ресторант ресурсно е осигурен с квалифициран персонал – главен готвач, учители по професионална подготовка, които ще приготвят храната. В производствения процес се включва и медицинското лице на гимназията, което ще следи за балансираното структуриране на седмичното меню на медиците, съобразено с енергийните им потребности.
 Учебният и производственият процес ще бъдат слети. Чрез конферентни връзки, преподавателите по предмети от професионалната подготовка, ще водят часовете си от учебния ресторант и, докато приготвят ястията за медиците, едновременно ще показват нагледно на учениците техника на приготвяне на супи, основни ястия и десерти. Учениците пък от своя страна ще имат възможност пряко да наблюдават цялата технологична схема на кулинарния процес, като синхронно ще изпълняват поставената им самостоятелна работа - приготвяне на елемент от текущото меню, което преди това са имали възможност да го проследят на живо.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини