Отварят дежурна детска градина, ако здравният министър разреши

Община Кърджали изпраща днес писмо до министъра на здравеопазването проф.д-р Костадин Ангелов с искане да разреши отваряне на дежурна детска градина за децата на работещите в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ и Центъра за спешна медицинска помощ в периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

Решението бе взето днес на заседание на Общинския кризисен щаб. Кметът на общината д-р инж.Хасан Азис проведе разговори с ръководствата на болницата и ЦСМП.На тях им бе предложено да изготвят списък на децата на специалистите и лекарите, които са на първа линия в борбата с COVID – 19.Решено бе в периода на новите ограничителни мерки тези децата в предучилищна възраст да приюти детска градина „Вяра, Надежда и Любов“, която се намира в централната част на областния град. На заседанието присъства и директорката на детското заведение децата Невин Камбер.

Д-р инж.Азис изрази надежда за положително становище от страна на здравния министър на искането от страна на общината да се направи изключение в наложените с негова заповед противоепидемиологични мерки в страната за периода 27 нември-21 декември 2020г., една от които е затварянето на детските градини. Ако до края на деня се получи разрешение, общината ще направи необходимата организация от понеделник определената дежурната детска градина да приеме децата на медиците и специалистите от болницата и спешна помощ, за да се подпомогне тяхната работа в грижите за болните от COVID – 19.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини