Приключи изборът на църковно настоятелство

Съгласно определения от Светия синод срок, в храм "Св. Георги Победоносец" в Първомай в неделя 22 ноември, се проведоха избори за църковно настоятелство Гласуването започна след сутрешната литургия.

Правото си на таен глас са упражнили 53 миряни.

Избраното настоятелство е същото, което през последните години управлява и помага на църквата: Иван Момчилов, Мария Хубенова, Николай Николов и Атанас Йорданов. По право председател на настоятелството е отец Георги.

За членове на ревизионната комисия са преизбрани Керка Топчиева и Минка Иванова.

Избор на настоятелство беше проведен и в други храмове, които се намират в населените места на територията на общината и са в Пловдивска митрополия. Заради  епидемичната обстановка малко християни са участвали в гласуването. Повечето настоятели са запазили местата си.

Храмовете в селата Градина и Крушево, които попадат в Старозагорска епархия, отложиха за неопределено време своя избор заради разрасналата се ковид криза.

Заради пандемията все по-малко влизат в храма, рядкост са кръщенетата и църковните бракове, жалват се свещениците. Църковните служители обясняват ситуацията със страха на хората от  коронавирус.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини