Смъртните случаи от Ковид-19 в САЩ достигнаха най-високото ниво от май

САЩ регистрираха своя най-голям дневен брой смъртни случаи от Ковид-19 от май. Това става в момент, когато пандемията бушува в страната и подлага на сериозно изпитание здравните системи, предаде ДПА.

Според университета "Джонс Хопкинс" през последното денонощие са отчетени 1707 смъртни случая, с което общият им брой в САЩ става близо 250 000.

В САЩ вчера са регистрирани 161 900 нови заразявания с коронавирус, показват данни на университета в Балтимор. От най-малко две седмици дневните заразявания надвишават 100 000.

От началото на пандемията в САЩ са регистрирани 11,3 милиона заразявания. Страната е на първо място в света по брой смъртни случаи и заразявания от коронавирус.

Броят на приеманите в болниците пациенти също достига рекордно високи нива, което подлага на огромен натиск здравните заведения в някои райони.

По-рано разпространението на вируса засегна особено тежко Ню Йорк, а след това южните и западните щати, но сегашната вълна обхваща цялата страна. Значително разпространение на вируса има в щати от Средния запад като Северна и Южна Дакота, Небраска и Айова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини