2 °C

Полският премиер задължи големи компании да изградят нови полеви болници за пациенти с Ковид-19

Полското правителство задължи големи компании и корпорации в страната да изградят нови полеви болници за пациенти с Ковид-19, съобщи днес ръководителят на канцеларията на премиера Михал Дворчик, цитиран от ТАСС.

"Премиерът (Матеуш Моравецки) подписа шест постановления, задължаващи големи държавни компании или компании, в които държавата има контролен пакет акции, да изградят повече полеви болници с над 3000 легла за пациенти с коронавирус", каза той.

"Ситуацията е много сериозна. Денонощният ръст означава, че ако не прибегнем до извънредни решения, здравеопазването, което сега е изправено на предела на възможностите си, ще рухне под тежестта на вълната от пациенти", предупреди Дворчик.

Към днешна дата в Полша са регистрирани общо 319 000 заразени с коронавируса, починалите са 5100, а излекуваните - 129 000. Последният денонощен максимум бе отчетен вчера - 20 156 новозаразени.

В полските болници в момента се намират близо 14 600 пациенти с коронавирус, от които 1203 са на апаратно дишане. Повече от 489 000 души са под карантина, а 48 000 са под епидемиологичен надзор. В столицата Варшава и други големи градове са изграждат полеви болници. Към момента в страната са на разположение 22 400 легла за пациенти с Ковид-19 и 1700 апарата за обдишване.

Според взето по-рано решение на полското правителство в цялата страна трябва да се появят полеви болници с 5000 легла. Първата такава болница, която е създадена на националния стадион във Варшава, е филиал на Централната болница на МВР. Първоначално там ще има 500 легла, 50 от които са предназначени за интензивни отделения. В крайна сметка се планира тази болница да се разшири до 1000 легла. Втора подобна болница се изгражда във Варшава в изложбения комплекс EXPO XXI, и ще бъде под управлението на Военномедицинския институт.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020

Случаен виц

Последни новини