Умиращата нация, която уби децата си

Коментар на Мартин Карбовски:

Онлайн обучението е смърт за нашите деца.

Възрастните българи, които държат ключа към бъдещето на нацията се уплашиха за кожите си и първо затвориха училищата. Барове, ресторанти и дискотеки ще продължават да работят под някаква форма. Клането в училище обаче е поголовно. Почти цяла година нашите деца ще блеят пред компютъра и нещото, което не е в никоя учебна програма - злото, наречено онлайн обучение.

Двадесети век уби религията като възможност за влияние върху децата. Един от стълбовете на възпитанието, обучението и етиката - църквата отпадна от житейската програма на европейското дете. По други места на планетата, с по малко свобода това не се случи.

В началото на 21 век пада и вторият стълб, който крепеше превръщането ни от протеини в съзнателни същества. Отпада училището под привидната форма на онлайн обучение - бездушно, неприсъствено, полузадължително образование вече почти една цяла година.

От образование отпадат автоматично:

1. всички бедни деца

2. деца с по слаб родителски контрол

3. деца, гледани от баби и дядовци

4. деца на емигранти

5. деца, заети да помагат в оцеляването на семейството.

Школата, училището ги предаде. Без да има заплаха за самите деца. Остаряващата нация предаде и малкото си деца от страх пред болест, която не бележи рекорди в смъртността си. След време дали същите деца ше могат да спретнат статистика колко точно опасна е била болестта, за да провали така живота им?

Разбирам, че темата и този вид писане са непопулярни. Никой не протестира за затварянето на училищата, всеки ден обаче има репортаж колко е важен бранша на нощните заведения. Мачовете вървят с публика. В Кан фотографите се блъскат като всяка година без маски да снимат селебритита. Всички плачат за икономиката. Аз ще плача за децата, които имаха ужасния късмет да се родят в страната на застаряващата бюрокрация, която не може да вдене какво означава едни пропуснат осми клас, една година в гимназията, където се оформят характери и училището не учи на математика, а на присъствие в живота.

У нас това няма да се каже от илитератите на власт. Спасихте кожичките и спечелихте паричките, но убихте децата. Дете, расло една година в ковид популация, лашкано от маски, телевизии, локаути, онлайн обучения и класове в ZOOM, няма да е същото дете, което познаваме.

Голяма част от тия деца просто никога няма да се научат да учат. Остава надеждата за последния стълб, който крепи смисъла и създаването на нация и личности - остава семейството, като институция да се досети и да поиска истинско училище. Семейството, което е удряно всеки ден от нови и нови либерални юмруци, семейство, която е опорочено от идеята за “ново нормално”, семейството, което се чуди как да оцелее в джунлгата на икономическото и здравното чудовище наречено епидемия. Не знам дали има нова чума, но знам че има деца, чийто живот ще пострада, заради нашия страх от чумата.

Спасете децата, върнете ги в училище! Иначе историята ще напише подробно как една умираща нация, раждаща най-малко деца на планетата, не успя да предаде знания, етика и реален живот на своите най-скъпи. Грешно е това, помнете.

Източник: Lentata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ци
    цивилизационна разлика
    31 0
    08:46, 29 окт 2020
    Интелигентния германец за разлика от чалгаджията Бай Ганьо затвори германските кръчми, но остави германските училища отворени.
  • 2
    Ро
    Родител
    23 0
    09:59, 29 окт 2020
    Много точен анализ на Карбовски. Просълзих се!Той остана един от малкото истински журналисти, които не ги е страх и говорят истини. Така е, децата нищо няма да научат от това онлайн обучение. Те също искат да си ходят на училище, но никой не ги пита! Нас родителите също никой не ни пита, искаме ли децата ни да учат онлайн. Жал ме е за децата! Откраднаха им детството, асоциализират ги.
    Време е родителите да въстанем срещу това! Заради децата ни!
  • 3
    Бо
    Бойко семита
    18 -5
    10:08, 29 окт 2020
    Не вирусът , ГЕРБ ви убива деца !
    ГЕРБ ви убива така както уби , вашите родители.
  • 4
    Д-
    Д-р Фиалковска
    15 0
    10:42, 29 окт 2020
    Г-н министър, от 1 месец работим със студенти от цяла Европа, които потенциално донесоха щамове на различни патогени от своите места! В МУ Варна няма епи или пан-демия! Какво налага преминаването на онлайн обучение?!
    Моите студенти са дошли от хиляди километри, за да учат медицина и стоматология, плащат хиляди евро за това обучение...да не говорим за квартири и др. подробности, които съпътстват преместването в чужда държава. Клинично мислене се изработва с ПРАКТИКА и лична комуникация с преподавателите, със задаване на въпроси и виждане на живи пациенти! И още един въпрос, моля като министър на здравеопазването при обявяването на новооткритите случаи да конкретизирате колко от тях са с леки, тежки симптоми или абсолютно безсимптомни! Това е добрата лекарска практика!
    Всичко останало е целенасочено и планомерно плашене на населението! Вече наистина ще очаквам отговор от вас! Скоро ще ви пиша и по каналния ред, но за сега ФБ действа безотказно, след като се следят и блокират безобидни постове! Поздрави!
Последни новини