Протест в Лондон срещу ограничителните мерки заради коронавируса

Няколко души бяха задържани днес в Лондон на протест срещу ограничителните мерки, наложени от британското правителство заради новия коронавирус, предаде ДПА.

Хиляди хора се включиха в шествие по улиците на столицата. Те поеха от Хайд парк, като скандираха лозунги срещу задължителното носене на маска и определиха въведените мерки като тирания и държавен контрол.

Полицията съобщи за най-малко 10 задържани до момента.

Демонстрацията бе организирана от движението "Спасете нашите права".

На много места във Великобритания са в сила строги ограничения в опит за овладяване на разпространението на коронавируса. Те включват затварянето на заведения и магазини, които не продават стоки от първа необходимост, както и ограничаване на максималния брой хора, които имат право да се съберат на едно място.

Великобритания съобщи днес за над 23 хиляди нови случая на коронавирус през последното денонощие - вторият най-висок брой от началото на пандемията, предаде ТАСС.

Рекордът от 26 600 новозаразени датира от сряда.

Регистрираните случаи във Великобритания надхвърлиха 854 хиляди.

174 човека са починали в страната за изминалите 24 часа от усложнения, предизвикани от коронавируса. Общият брой на смъртните случаи във Великобритания, която е на първо място в мрачната статистика в Европа, достигна 44 745.

През последния месец средното равнище на новозаразените за денонощие се увеличи пет пъти - от 4 хиляди до 20 хиляди. На 12 октомври премиерът Борис Джонсън обяви поредното затягане на ограничителните мерки, като рестрикциите са още по-сериозни по места, например в Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

  • 1
    🇬🇧
    🇬🇧
    9 -1
    12:41, 25 окт 2020
    Европейците вече открито се противопоставят на измамата "covid", за разлика от овцете в Булгаристан.
    • Ха
      Хаха
      6 -1
      13:44, 25 окт 2020
      Къде е тоя палячо Младок който обиждаше българите?!
    • Зо
      Зомби на доброто
      2 -7
      13:57, 25 окт 2020
      Противопоставят се най-глупавите, чалнати в главит... Виж коментара
Последни новини