Търговище затваря всички дискотеки, нощни и увеселителни заведения

В Търговищка област влизат в сила пет допълнителни временни противоепидемични мерки. Това съобщиха след извънредно заседание на Областния кризисен щаб, свикан предвид трайно нарастващата заболеваемост в региона.

"Време е да концентрираме усилията си, за да бъде създадена стройна организация по превенция и контрол на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса в нашата област", е казал областният управител и председател на щаба Митко Стайков. Новите мерки са гласувани с пълно мнозинство с цел опазване на живота и здравето на жителите на областта.

Решено е да бъде наложена забрана за работа на всички дискотеки, нощни и увеселителни заведения за срок от 10 дни. За същия период се забранява организирането на семейни и фирмени тържества и масови прояви на закрито.

Кафенетата и ресторантите следва да работят при стриктно спазване на заповедите на здравния министър - не повече от един човек на 2 кв. м от търговската площ на обекта.

Другите решения определят въвеждането на пропускателен режим в обектите от търговската мрежа и завишаване на контрола от страна на всички институции за спазване на мерките за лична безопасност, дезинфекционния режим и социалната дистанция.

Допълнителните мерки влизат в сила от днес и ще бъдат в сила до 2 ноември.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини