Нова дарителска акция събира „Капачки за бъдеще“ в Хасково

Третата поред събирателна акция на кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде проведена в Хасково в края на тази седмица. Организаторката на благотворителната инициатива Таня Челебиева информира, че в събота, 24 октомври, във времето от 10. до 14 ч. всеки, които има събрани капачки, може да ги дари на пункта, който ще е позициониран пред откритата сцена на пл.“Свобода“.

Събраните капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране в с.Войводово, от където за трети пореден път се включват в благотворителната акция, като изкупуват капачките. С цел да се улесни работата на изкупвача, организаторката на акцията съветва да се предават само капачки, без с тях да има примесени елементи от друг вид пластмаса.

Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване на жизнено важна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неоантологични отделения в малки общини, които страдат от липса на така нужната им техника - кувьози, пулсоксиметри и редица други.

В предходните събирателни пунктове, организирани в Хасково в края на миналата година и през пролетта на тази бяха събрани общо 22 т. капачки, предадени от хора и организации, от училища от Хасково, Харманли, Димитровград, Хасковски Минерални Бани, Момчилград, Ямбол, Севлиево, Сливен, Симеоновград, Кърджали, Русе, Симеоновград.

"Стартирахме миналата година за първи път с кампания пред Младежки център, където бяха събрани около 1000 кг. капачки само от град Хасково. Около 4000 кг бе общото количество- Симеоновград, Харманли, Кърджали, Момчилград. Само за една година, въпреки тежката ситуация на пролет постигнахме още по-голям резултат със съвместни усилия", сподели Таня Челебиева. 

Заради ситуацията с мерките, наложени заради здравната пандемия, организаторката на кампанията моли гражданите, които ще дойдат на площада за предаване на капачките, да бъдат с маски и да не се задържат дълго в обсега на събирателния пункт.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пи
    ПИЯно бар
    2 -2
    13:21, 23 окт 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Пи
      ПИЯно бар
      3 -3
      14:27, 23 окт 2020
      Хасково НЕТ с МИ отпред, коя от думите е за цензура - Таня, спонсорирам и микрофон!
  • 2
    Ст
    Стойчо
    8 -4
    13:59, 23 окт 2020
    Наивните ще събираме капачки, вместо ония с чекмеджетата да ги дарят!!!
  • 3
    а Мутрите и бейовете трупат пачки :))
    .....
    Алелуя майки анадолски

Случаен виц

Последни новини