Набират до 30 октомври преброители и контрольори за Преброяване 2021 в община Кърджали

Продължава набирането на преброители и контрольори, които ще работят на територията на община Кърджали в рамките на най-голямото статистическо изследване за страната ни - Преброяване 2021, съобщи председателят на  временната Общинска преброителна комисия в Кърджали Себахтин Риза. Той уточни, че за предстоящото преброяване в община Кърджали ще бъдат ангажирани 257 преброители и 73 контрольори.  В срок до 30 октомври 2020г. кандидатите  трябва да подадат заявление по образец в общината. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021/линк към документите/, от  сайта на община Кърджали , линк „Преброяване 2021“, или да се получат на място вИинформационния център в Общинска администрация -Кърджали.  Пакетът от документи включва  заявление за кандидатстване, автобиография и съгласие за обработване на лични данни.

  Преброителите ще бъдат сработно време от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради данни.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини