13 °C

Председателят на Районен съд – Кърджали Здравка Запрянова участва в обмяна на опит в град Билефелд, Германия

Председателят на Районен съд – Кърджали Здравка Запряноваучаства в обмяна на опит вОкръжния съд в германския град Билефелд, провинция Северен Рейн-Вестфалия. В продължение на четири дни – от 13 до 16 октомври 2020 г., като гост на административния ръководител и главен съдия на институцията г-н Петерман, тя се запозна с организацията и работата на съда, прокуратурата и митническата служба в град Билефелд.

По време на съвместните срещи се обсъждаха въпроси и предизвикателства, стоящи пред местното и европейското правораздаването в двете страни. Председателят на германската институция представи съдебната организация в провинцията Северен Рейн-Вестфалия, административните задачи пред Окръжния съд в града, структурата на персонала, набирането и обучението на служители и съдии, бюджетни въпроси. Обсъдени бяха приликите и разликите в избора на административни ръководители на съдилищата в двете страни, осъществяването на контрол над работата на служители и магистрати, работата в пандемични условия в световен мащаб и мерките срещу COVID-19.

Съдия Запрянова присъства на открито заседание на наказателно дело и се запозна с програмата за здравни и безопасни условия на труд, както и с инициативите за електронно правосъдие в германския съд.

Срещата в прокуратурата в Билефелд прерасна от опознавателна в работна, заради интереса на германските прокурори към конкретни казуси и въпроси, свързани с разследване срещу български граждани. Обсъждаха се теми като финансови измами, измами с криптовалута, канали на контрабанда, търговски разследвания.

Това е първото посещение на председателя на Районен съд – Кърджали в Германия за обмяна на опит и втората подобна инициатива на съдебната институция. През юни 2019 година магистрати от Кърджалибяха при колегите си от Апелативния съд в Комотини, за да се запознаят с тяхната работа, проблемите, задачите и предизвикателствата пред гръцката съдебна система. За посещението си в град Билефелд,  Германия, председателят на Районен съд – Кърджали Здравка Запрянова е одобрена след кандидатстване за краткосрочен обмен на административни ръководители в рамките на програмата по обмен за 2020 г. на Европейската мрежа за съдебно обучение. Съдът в Билефелд участва от години в европейската програма за обмен на магистрати, негови представители са посещавали последно Италия, Франция, Китай.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини