8 °C

ФИ.КОМ 6

С пчелно млечице срещу вирусите

Произведеното от пчелите млечице съдържа вещества, които много ефикасно държат вирусите на разстояние или помагат за бързото възстановяване след грип.

Медът има заздравително действие, прополисът влияе благотворно при болки в гърлото – това вече е известно на почти всеки от нас.

Апитерапията /медолечението/ става все по-популярна. Сред продуктите на кошера царското място заема пчелното млечице – бяло кремообразно вещество със седефен оттенък, което има изключителни хранителни свойства.

Пчелите произвеждат пчелното млечице от меда и полените, които събират от цветовете на растенията, и с него хранят ларвите през първите три дни от живота им. След това само пчелата майка има право на този ценен еликсир. Тя живее около 40 пъти по-дълго от обикновената пчела и се съпротивлява по-добре на болестите.

Многобройни цивилизации – древноегипетската, инките, древните гърци – са използвали пчелното млечице в опитите си да увеличат продължителността на живота.

Част от неговите аминокиселини въздействат директно върху някои рецептори на естрогените и променят развитието на раковите клетки.

Високото му съдържание на ацетилхолин го прави полезно за равновесието на нервната система и за поддържането на паметта в добро състояние.

Последните проучвания показват също, че пчелното млечице спомага за понижаване на общото ниво на холестерола.

Противомикробен коктейл

Различни захари, ценни минерали, антиоксиданти, над десет аминокиселини, високо съдържание на витамини от група В, аминокиселини...

Богатият състав на пчелното млечице е обект на непрекъснати проучваия.

Японски изследователи доказаха, че една от мазнините му – 10-2 HDA – е способна да стимулира имунната защита на човека в присъствието на вируси и регулира възпалението, което съпътства заболяването.

Китайски учени пък доказаха, че същата субстанция възпира размножаването на различни бактерии, между които са златистият стафилокок и някои бацили. Опитите с мишки научно доказват и благотворния му ефект в период на възстановяване след болест.

С пчелно млечице срещу вирусите

Начин на употреба на пчелното млечице

Пчелното млечице е много чувствително, лесно се окислява и ферментира, затова трябва да бъде държано в хладилника, на температура 2-5 градуса.

Консумира се сутрин на гладно, за да може организмът по-добре да усвои хранителните му вещества. Ако киселият му вкус не ви харесва, смесвайте го с лъжичка мед. Лекарите препоръчват дневна доза от 500 мг до 1 г в продължение на 20 дни. За периода от една седмица след заболяване може да се стигне до 2 г на ден, а при начало на грип вземете 5 г наведнъж.

Може да се използва и под формата на капсули в съчетание с други вещества, които също стимулират имунната система като мед и прополис.

Вижте 7 природни антибиотика, които може да ползвате както при лечение на вирусни заболявания, така и като превантивна мярка.

При кожни алергии и респираторни проблеми се консултирайте с лекар, преди да започнете курс на лечение с пчелно млечице, защото то съдържа многобройни алергени. Освен това има действие, подобно на естрогенното – това го прави потенциално средство в борбата с рака, но по-добре е да се изчакат резултатите от проучванията по този въпрос и да се избягва приемът му в случай на хормонозависими форми на рак на гърдата и простатата.

пчелно млечице срещу вирусите

От един кошер се получава само 1 кг пчелно млечице годишно! При изкуствено хранените пчели това количество може да достигне до десетки килограми, но полученият продукт е много различен от пчелното млечице, произведено от свободно хранещи се сред природата пчели.

Източник: rozali.com

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини