6 °C

Коя е идеалната възраст за брак

„Кога да се омъжа/оженя?“ е въпрос, на който всеки човек търси отговора, независимо дали е богат или беден, интроверт или екстроверт. Отговорът на този въпрос, разбира се, зависи от много неща.

Всеки народ, общност и религия имат своя собствена логика, що се отнася до брака. В някои страни е прието жените да се омъжват по-млади (около 20-те си години), а в други – идеалната възраст за брак е след 30-те.

Проучванията показват, че сключването на брак между 28 и 32 години води до по-малко разводи, отколкото сключването на брак преди или след тази възрастова група. В някои страни, като Индия например, на 28 години жената едва ли не вече се счита за стара мома.

Ето и кои са плюсовете и минусите на сключването на брак в различните възрасти:

Между 20 и 25 години

Това е времето, когато човек започва или завършва своето висше образование, започва да си търси работа или се опитва да създаде собствен бизнес. Това означава, че в тези години той е на етап, в който започва своята кариера. Това е и възрастта, в която хората се влюбват най-често, излизат в най-голям приятелски кръг и като цяло са най-активни в романтичен план.

Плюсове

И двамата с партньора ви сте млади и следователно сте енергични.

Двамата ще растете и ще се развивате паралелно в професионален план.

Ще се изправите пред всяко предизвикателство в тандем и ще влезете заедно в зряла възраст.

Ще се сдобиете с дете по-лесно. Когато навършите 40 години, децата ви вече ще са големи и ще можете да започнете да живеете отново като младоженци.

Минуси

Това е време, когато откривате себе си и когато не сте съвсем сигурни в способностите си. Как можете да бъдете сигурни в бъдещето си?

Нямате стабилен живот. Голяма е вероятността да не сте финансово стабилни.

Хората, техните ценности и идеали се променят много след 25, така че не знаете каква метаморфоза ще претърпите вие, а и партньорът ви.

Ако решите да имате деца, това ще бъде голямо предизвикателство, защото самите вие не сте достигнали зрялост.

Между 25 и 30 години

На тази възраст някои хора вече имат стабилна работа, от която са доволни. Повечето обаче все още се борят да постигнат целите си и да изпълнят мечтите си. На тази възраст човек знае какво иска да прави с живота си и започва да се стреми към желаната житейска пътека. Повечето хора смятат, че са готови за брак точно в тази възраст.

Плюсове

На тази възраст сте достатъчно зрели.

Имали сте достатъчно време да ходите по купони и да бъдете необвързани.

Вече сте готови да поемете отговорности.

Познавате се достатъчно добре и е много вероятно в крайна сметка да се ожените за човек, с когото сте съвместими.

И двамата ще сте осъзнати и следователно по-добри в комуникацията помежду си.

Минуси

Ако направите няколкогодишна почивка от работата си, за да отгледате детето си на тази възраст, после ще ви бъде трудно да рестартирате кариерата си.

Започвате да се чувствате малко стари, а все още сте млади.

Между 30 и 35 години

На тази възраст сте улегнали в кариерата си и печелите добре. Знаете какво искате от живота. Имате уреден дом и управленски умения. Вашата възраст ви е научила да се справяте спокойно в трудни ситуации. Имате достатъчно опит с противоположния пол и имате достатъчно романтични преживявания зад гърба си, за да знаете какво искате от брачния си партньор.

Плюсове

И двамата сте зрели и сте готови да започнете съвместен, семеен живот.

Вие сте се забавлявали достатъчно и вече имате нужда от спокоен живот.

Вашите цели са ви ясни или вече сте ги постигнали.

Животът ви следва някакъв ред и стабилна рутина.

Минуси

Много повече жени имат трудности със забременяването след 30-35 години.

Наличието на дете след 30 може да има неблагоприятен ефект върху здравето както на майката, така и на детето.

Когато навършите 50-те си години, децата ви все още ще са тийнейджъри.

Възраст 35+

Вие определено сте независим и успешен човек. Имате силен приятелски кръг, който ви осигурява емоционална подкрепа. Сигурно сте инвестирали много време в различни проекти и вече сте открили интересите и хобитата си.

Имали сте връзки с достатъчно хора, но сега вашият фонд за срещи се е разширил до разведени, овдовели и самотни майки/татковци.

Плюсове

Готови сте да се посветите на семейството си, защото сте чакали твърде дълго, за да го създадете.

Ще имате мечтаната сватба, тъй като имате достатъчно пари да си я позволите.

Може възможностите ви за откриване на идеалната ви половинка да са намалели, но вие сте абсолютно наясно какъв човек искате в живота си.

Няма да съжалявате, че сте пропуснали да се забавлявате в живота си.

Минуси

Зачеването на дете може да бъде сериозен проблем на такъв етап от живота.

Може да ви е необходима професионална медицинска помощ, за да забременеете.

Вероятно няма да имате време за второ дете.

Може да не сте в отлично здраве или пък да нямате необходимата енергия, точно когато детето ви е в пубертета.

Когато се пенсионирате децата ви все още може да живеят при вас и да разчитат финансово на родителите си. 

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
01 дек 2020
Последни новини