Недостиг на направления за тестване за коронавирус в Благоевград

Има недостиг на направления за тестване за коронавирус, каза на брифинг д-р Веселка Мончева от Регионалната здравна инспекция в Благоевград. Ежедневно от здравната инспекция се дават между 80 и 90 направления, посочи тя и допълни, че броят вече ще бъде намален и ще бъдат давани само за хора с оплаквания. Практиката показва, че хората без оплаквания са с отрицателни тестове, допълни тя.

От началото на пандемията досега от РЗИ-Благоевград са направени тестове на около четири хиляди души, каза още д-р Веселка Мончева. Това са както хора с оплаквания, така и контактни лица.

В последните дни броят на положителните за коронавирус лица в област Благоевград драстично се увеличи. За изминалото денонощие случаите са 91. Въпреки това в Благоевградско на този етап не се предвижда предприемане на по-драстични мерки, посочи д-р Мончева и допълни, че за затваряне на определени дейности решават кметовете по общини. На места са затворени общинските пазари, а преди няколко седмици заради увеличаване на броя заболели в общините Белица и Якоруда кметовете са издали заповеди, с които се забраняват всякакви семейни тържества, каза д-р Мончева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини