Засилвали контрола за спазване на мерките в дискотеки и в нощни клубове

Контролът по спазването на противоепидемичните мерки в дискотеките и в нощните клубове ще бъде засилен. Това е казал министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на среща с Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от Сдружението на заведенията в България, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Подкрепа за засилването на контрола е изразил Алибегов. "Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители", е посочил той.

Контролът ще бъде засилен навсякъде, е подчертал министър Ангелов, посочвайки, че се установява неспазване на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др. "Компромиси няма да бъдат правени - мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията", е коментирал още министър Ангелов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини