Ден 91: Яйца срещу офис на ГЕРБ, блокада на Орлов мост

Протестиращите срещу правителството се събраха за 91-и път на площад "Независимост" с искане за оставка на кабинета и главния прокурор.

Преди началото на акцията, в съобщение до медиите, от Отровното трио приветстваха оттеглянето от евродепутата от Европейската народна партия Роберта Мецола на предложението за поправка в проекторезолюцията за България, в която ставаше дума за финансиране на протестите от бизнесмена Васил Божков.

Поправката обаче все още е налична на сайта на Европарламента. Освен това, остава текстът, в който се говори за злоупотреба с власт от страна на двама съветници на президента Румен Радев.

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че е можело да съди депутата Роберта Мецола, но не се е стигнало до това.

"Най-вероятно резолюцията ще бъде гласувана изцяло във вида, в който е дадена, което е един чудесен шамар за Борисов и огромна победа за протеста", допълни Хаджигенов.

По-рано тази вечер участниците в демонстрацията хвърляха яйца по един от партийните офиси на ГЕРБ на столичния булевард "Дондуков".

Около 120 яйца бяха изпратени по посока на офиса на, а пред входа демонстрантите струпаха боклук.

Замерването на офиси на партии с яйца стана беше обявено от Отровното трио за легитимно средство на протест.

През близките дни се готви още една изненада като форма на протест, казаха от Отровното трио.

В същото време от инициативата "Правосъдие за всеки" поставиха седем лампи пред съдебната палата.

После протестът им се премести пред сградата на Висшия съдебен съвет, където лампите бяха угасени една по една. Остана да свети само една от тях -като символ, че и на главния прокурор Иван Гешев му остава малко от мандата.

Демонстрантите блокираха "Орлов мост", като застанаха на платното.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    🐔
    🐔
    2 0
    09:02, 8 окт 2020
    Ще предизвикат дефицит на яйцата и цената им ще се повиши.
    • Ко
      Констатация
      1 0
      16:20, 8 окт 2020
      Частичният вот, проведен в 18 общини, установява превес на партия ГЕРБ - 12 пъти по-висок от резултата на БСП и почти 4 пъти по-висок от общия резултат на всички останали участници в изборите.
      От общо 17 369 упражнили правото си на глас в 18-те общини, 11 107 са гласували за ГЕРБ, 925 за БСП, 1118 за ДПС, 1259 за независими кандидати, 329 за Демократична България, 41 за зелените и 97 за ЗС "Александър Стамболийски".
      Когато фактите говорят, и боговете мълчат.
Последни новини