10 °C

Манолова: Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник


Българските евродепутати да подкрепят резолюцията на комисията ЛИБЕ в Европарламента по време на дебата на 5 октомври, призова Манолова
 
Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник – хората не го искат начело на държавата и в политиката. Затова сме свидетели и на двата най-остри доклада на Еврокомисията и Европарламента, произнасяни за България. От „Изправи се.БГ“ призоваваме всеки български евродепутат да подкрепи българските граждани срещу корупцията. Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Кърджали, където тя се срещна с граждани. Тя подчерта, че по-рано през деня до българските евродепутати е изпратена позиция за дебата за върховенството на правото в България, насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

От „Изправи се.БГ“ призовахме българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти или Демократична България да гласуват „за“ резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите, на хората с увреждания, на майки на деца с увреждания са потъпкани, допълни Манолова.

Тя подчерта, че не е вярно, че резолюцията е против интересите на България. Замитането на корупцията и диктатурата в България са против българските граждани. Евродепутатите да гласуват „за“ резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата, категорична бе Манолова.

Председателят на Гражданската платформа обясни, че е създадена партньорска мрежа „Изправи се.БГ“, с която ще участва в предстоящите парламентарни избори. Не създаваме партия, защото проблемите на хората  не са леви или десни, не са идеологически, а са свързани с липсата на базови демократични ценности, с корупционно управление, пълзяща диктатура, лошо здравеопазване, каза Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ допълни, че в партньорската мрежа са инициативни комитети, граждански организации, граждани, вече обявените партньори от дясното политическо пространство – ДБГ и „Волт“, както и социалдемократи, земеделци и движението на Татяна Дончева.

Тя подчерта, че партньорската мрежа е обединена около седем приоритета, като пред скоби е безусловното и драстичното увеличаване на доходите на българите.
Повишаване на доходите означава минимум 1000 лв. месечен доход за работещ българин чрез гъвкаво почасово работно време и въвеждане на минимална почасова ставка, обясни Манолова.

Тя посочи, че предстои Изправи се.БГ да представи на форум икономическата си програма, във връзка с който Манолова в момента провежда срещи с представители на бизнеса, работници и експерти.
Това съобщи пресаташето на Мая Манолова.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
31 окт 2020
Последни новини