Манолова: Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник


Българските евродепутати да подкрепят резолюцията на комисията ЛИБЕ в Европарламента по време на дебата на 5 октомври, призова Манолова
 
Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник – хората не го искат начело на държавата и в политиката. Затова сме свидетели и на двата най-остри доклада на Еврокомисията и Европарламента, произнасяни за България. От „Изправи се.БГ“ призоваваме всеки български евродепутат да подкрепи българските граждани срещу корупцията. Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Кърджали, където тя се срещна с граждани. Тя подчерта, че по-рано през деня до българските евродепутати е изпратена позиция за дебата за върховенството на правото в България, насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

От „Изправи се.БГ“ призовахме българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти или Демократична България да гласуват „за“ резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите, на хората с увреждания, на майки на деца с увреждания са потъпкани, допълни Манолова.

Тя подчерта, че не е вярно, че резолюцията е против интересите на България. Замитането на корупцията и диктатурата в България са против българските граждани. Евродепутатите да гласуват „за“ резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата, категорична бе Манолова.

Председателят на Гражданската платформа обясни, че е създадена партньорска мрежа „Изправи се.БГ“, с която ще участва в предстоящите парламентарни избори. Не създаваме партия, защото проблемите на хората  не са леви или десни, не са идеологически, а са свързани с липсата на базови демократични ценности, с корупционно управление, пълзяща диктатура, лошо здравеопазване, каза Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ допълни, че в партньорската мрежа са инициативни комитети, граждански организации, граждани, вече обявените партньори от дясното политическо пространство – ДБГ и „Волт“, както и социалдемократи, земеделци и движението на Татяна Дончева.

Тя подчерта, че партньорската мрежа е обединена около седем приоритета, като пред скоби е безусловното и драстичното увеличаване на доходите на българите.
Повишаване на доходите означава минимум 1000 лв. месечен доход за работещ българин чрез гъвкаво почасово работно време и въвеждане на минимална почасова ставка, обясни Манолова.

Тя посочи, че предстои Изправи се.БГ да представи на форум икономическата си програма, във връзка с който Манолова в момента провежда срещи с представители на бизнеса, работници и експерти.
Това съобщи пресаташето на Мая Манолова.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини