Манолова: Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник


Българските евродепутати да подкрепят резолюцията на комисията ЛИБЕ в Европарламента по време на дебата на 5 октомври, призова Манолова
 
Европа разбра как Борисов управлява България, той е пътник – хората не го искат начело на държавата и в политиката. Затова сме свидетели и на двата най-остри доклада на Еврокомисията и Европарламента, произнасяни за България. От „Изправи се.БГ“ призоваваме всеки български евродепутат да подкрепи българските граждани срещу корупцията. Да се съгласят с констатациите за корумпираното управление в България и за необходимостта от реформи за съдебната система, за изборното законодателство, за възстановяване на демократичните стандарти, правата на гражданите и едно почтено управление в интерес на гражданите. 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Кърджали, където тя се срещна с граждани. Тя подчерта, че по-рано през деня до българските евродепутати е изпратена позиция за дебата за върховенството на правото в България, насрочен за 5 октомври 2020 г. в Европейския парламент.

От „Изправи се.БГ“ призовахме българските евродепутати, независимо от коя партия са – ГЕРБ, БСП, ДПС, Обединени патриоти или Демократична България да гласуват „за“ резолюцията на Комисията по граждански свободи, права на човека и върховенство на правото към Европарламента. В тази резолюция ясно се казва, че корупцията е пропила българската държава, медиите са политически натискани и изнудвани от властта, финансиране получават само фирмите, приближени до управляващите, правата на гражданите, на хората с увреждания, на майки на деца с увреждания са потъпкани, допълни Манолова.

Тя подчерта, че не е вярно, че резолюцията е против интересите на България. Замитането на корупцията и диктатурата в България са против българските граждани. Евродепутатите да гласуват „за“ резолюцията, за да застанат на страната на българските граждани, а не на страната на олигарсите, които управляват държавата, категорична бе Манолова.

Председателят на Гражданската платформа обясни, че е създадена партньорска мрежа „Изправи се.БГ“, с която ще участва в предстоящите парламентарни избори. Не създаваме партия, защото проблемите на хората  не са леви или десни, не са идеологически, а са свързани с липсата на базови демократични ценности, с корупционно управление, пълзяща диктатура, лошо здравеопазване, каза Манолова.

Председателят на „Изправи се.БГ“ допълни, че в партньорската мрежа са инициативни комитети, граждански организации, граждани, вече обявените партньори от дясното политическо пространство – ДБГ и „Волт“, както и социалдемократи, земеделци и движението на Татяна Дончева.

Тя подчерта, че партньорската мрежа е обединена около седем приоритета, като пред скоби е безусловното и драстичното увеличаване на доходите на българите.
Повишаване на доходите означава минимум 1000 лв. месечен доход за работещ българин чрез гъвкаво почасово работно време и въвеждане на минимална почасова ставка, обясни Манолова.

Тя посочи, че предстои Изправи се.БГ да представи на форум икономическата си програма, във връзка с който Манолова в момента провежда срещи с представители на бизнеса, работници и експерти.
Това съобщи пресаташето на Мая Манолова.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини