Мобилни екипи на Паспортна служба обслужват по домовете хора в неравностойно положение в областта

Мобилни екипи на сектор „Български документи за самоличност“ са обслужили седем граждани от Джебел и община Кирково в домовете им и лежащо болен в здравно заведение. Напомняме на жителите на областта, че хора в неравностойно положение, които са трудно подвижни, могат да бъдат посетени от служители на сектор „БДС“ и на място да бъдат приети заявленията за подмяна на личните документи.

От 5.10.2020 година мобилните екипи на паспортна служба подновяват работата си в институции, учреждения, фирми и населени места след предварително направена заявка по телефон /0361/ 69 355/ или на имейла на ОД на МВР kardjali@mvr.bg. В службата вече разполагат с необходимия човешки ресурс, за да продължат въведената за улеснение на гражданите практика с обслужване по места с мобилни екипи.

С цел максимално да се намали времето за изчакване при прием на заявления за лични документи от миналата седмица бяха открити три нови паспортни гишета в сградата на ОД на МВР-Кърджали /входа откъм общината/. На новите работни места служителките извършват прием на заявления за издаване на лични документи и връчват вече готовите лични карти и паспорти.

За деветте месеца на тази година в ОД на МВР са издадени 34441 лични карти и 44498 паспорта. Повече от половината от гражданите са обслужени в сектор „БДС“ в Кърджали, а две трети от издадените документи са с бързи поръчки.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВр-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини