Европейски ден на спорта в СУ „Йордан Йовков“

С велопоход на ученици от 5 до 12 клас на СУ „Йордан Йовков“до крепостта „Монек" в почивния съботен ден продължиха проявите в чест на Европейския ден на спорта.

Инициативите в училището започнаха с прояви на учениците от начален курс . Щафетните игри на 4 а,б,в,г и футболната среща между отборите, формирани от 3 а, б и 3 в, г класове, сложиха начало на спортните прояви за йовковци. Танцовата формация на 5а клас предизвика почитателите на танците да се включат в техните танци в двара на училището /включиха се дори леличките от стола/. После 5-те, 6-те и 7-те класове играха народна топка, футбол, дартс, волейбол и баскетбол.Отборите по дартс от VI "б" завършиха 118 : 36 в полза на "зелените", а дартс турнира между VI "б" и VI "в" завърши 176 : 25 в полза на момичетата от VI "в". Учениците от петите класове победиха по-големите си съученици от шести клас в дърпането на въже.

Със спортни игри и лека атлетика на 29 септември  ще завърши поредицата от дейности, посветени на Европейския ден на спорта в училище „Йовков“.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини