ОУ"Св.св.Кирил и Методий" отбеляза европейската седмица на спорта

Ученици и учители на най – голямото ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали се включиха активно в Европейската седмица на  физическата активност и спорта MOVE WEEK . С това на учениците беше дадена възможност за повече движение и спорт на открито с цел всеки да бъде активен, без значение от възрастта, пола, физически възможности  и социален статус.

MOVE WEEK е ежегодно европейско събитие, което има за цел да покаже ползите от воденето на активен начин на живот. С 1 милион участници през 2014 г., MOVE WEEK се превърна в най – голямата ежегодна седмица в Европа промотираща ползите от редовното практикуване на физическа активност и спорт.

 Учениците от най-голямото  ОУ „ Св. Св. Кирил  и Методий” показаха спортен дух с упражнения и   логическо мислене при игра на шах-мат и футбол.  Децата завоюваха големи постижения и  награди през изминалата учебна година .

Въпреки ситуацията с разпространението на COVID 19 се проведе Европейския ден на спорта в училище – една от най-масовите инициативи, в които децата се занимават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. Не трябва да забравяме, че редовната физическа активност допринася за по-силна имунна система призова директора на училището  г-жа Марияна Пеева.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини