Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето

Димитровград се присъединява към Световния ден на ходенето, който ще се проведе на 4 октомври 2020г. от 10.30ч. до 12.30ч. в парк "Марица". Проявата се организира от Българска федерация "Спорт за всички", с финансовата подкрепа на Министерство на младежтта и спорта. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут, като за изминалите разстоянието са предвидени награди. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, както великолепна възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи.

Това е най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г., когато на 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности.

В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни. Денят на интензивното ходене в страната ни през 1993 и 2000 г. се проведе под патронажа и с финансовата помощ на МОК.

Привлича много хора за целенасочено използване на интензивното ходене като едно от най-достъпните универсални естествено-приложни движения на човека, за поддържане на здравето и подобряване на неговата физическа дееспособност.

Цели на проявата е да популяризира ходенето като чудесно средство за поддържане на здравето и добрата форма. Ходенето е най-естествената форма на движение, може да се практикува от всеки и свободно, може да се практикува навсякъде и по всяко време и не изисква финансови средства.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини