Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, младите признати за равноправни партньори

Изображение 1 от 6

    Ротари клуб Кърджали се отваря за можещите, а младите от Ротаракт клуба са признати за равноправни партньори. Това е тенденция в цялостната дейност на най-голямата хуманитарна организация в света-Ротари интернешенъл. Това стана ясно по време на вчерашната среща на дистрикт гуверньора на дистрикт 2482/България/ арх.Илиян Николов с ротарианците от Кърджали. Той се позова на слогана на настоящата ротарианска година :”Ротари отваря възможности”. Арх.Николов призова ротаракторите да се включат в работата на дистриктните комисии, които са 20 на брой. Те от своя страна посочиха,че работят в тясно сътрудничество с по -големите от Ротари клубовете в Кърджали и Момчилград.

      Време е Ротаракт клубовете да се превърнат от дългосрочна програма в пълноправен партньор, призова дистрикт гуверньорът.

      Арх.Илиян Николов посочи, че най-обсъжданата тема в Ротари интернешенъл е как да се работи в условията на пандемия. Затова дистрикт губерньорът призова членовете на клуба да бъдат малко новатори, малко революционери. Трябва да се прави сериозен анализ на нуждите на общността, в която живеем, за да може проектите в сферата на хуманитарната дейност да имат реална полза, подчерта арх.Николов.

      Той награди със значки изявени ротарианци, сред които и асистент дистрикт гуверньорът на зона 9 Мехмет Исмаил, който отговаря за клубовете в Кърджали, Златоград, Момчилград и Смолян.

      Дистрикт гуверньорът арх.Илиян Николов е потомствен архитект. Архитектурното бюро основано от дядо му скоро ще навърши век от своето създаване. Арх.Николов е ротарианец от 20 години. Бил е президент на Ротари клуб „Сердика” в столицата , а в последствие и асистент дистрикт гуверньор на София.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини