"Тийм Кърджали" републикански шампион по риболов на плувка

Отборът на „Тийм Кърджали” от Кърджали е новият републикански шампион по риболов на плувка. Бирджан Мехмед, Димитър Димитров, Абдулла Аптула – Апо и Аднан Дормуш спечелиха титлата на езерото „Шумен”, където в събота и неделя се проведе вторият кръг от първенството.

Надпреварата беше изключително оспорвана. Разликата между първия и втория в генералното класиране е само една наказателна точка. Преднината и първото място на нашия отбор в първия кръг, който се проведе на езерото „Мандра” край Бургас, се оказаха решаващи за първото му място в генералното класиране. На второ място е отборът на СКР „Стара Загора” от Стара Загора, а на трето „Шампион фийд” от Пловдив.

В първенството участваха четиринадесет отбора. Заради пандемията от коронавируса то се проведе само в два кръга, а не в четири, както беше по програма. В индивидуалното класиране Бирджан Мехмед и Димитър Димитров са в топ десет. Очаква се да бъдат включени в националния отбор по спортен риболов на плувка за Европейското първенство. Това е втора републиканска титла за „Тийм Кърджали”. Преди няколко години отборът също триумфира с трофея. Кърджалийската риболовна школа е неизменно сред водещите в страната.

Валери КОВАЧЕВ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини