Организират Риболовен фест край Дяволския мост с много награди

На 18 юни (събота) в местността „Дяволския мост“ на река Арда ще се организира традиционният „Риболовен фест“ с разнообразна музикално-фолклорна програма. Надпреварата за улов на речна риба ще започне в 9 часа и ще продължи до 12 часа. Рибарите ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца и юноши до 14 години, мъже и жени. За най-добрите въдичари от региона и страната община Ардино е осигурила специални награди. Награди ще получат още рибарите, които уловят най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, спорт и култура“ на телефон 03678/24-49. Задължително условие за участниците е да имат билет за лов.

Крайния срок за записване е до 17 юни (петък).

В рамките на феста ще се проведе фолклорна програма с участието на любителски художествени състави при читалище „Родопска искра, както и туристически поход от Ардино до Дяволския мост.

Организатор на проявата е община Ардино съвместно със спортните клубове, Туристическо дружество „Белите брези“, Общинския музей, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБПММН), ЦПЛР (ОДК), Читалище „Родопска искра 1921“, Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“.

Дяволският мост е един от най-отличителните и запомнящи се мостове в цяла България, включен е в много туристически пътеводители и албуми.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини