Огнеборците в Кърджали отбелязват професионалния си празник

Огнеборците в Кърджали ще отбележат професионалния си празник на 14 септември. Програмата ще започне с отслужване на водосвет за здраве в параклис Св. пророк Илия.  от 10.00 ч.  Ще бъдат положени   венци и цветя на паметника на загиналите служители на МВР от областта при изпълнение на служебния си дълг от 11.00 часа . Ще се проведе  брифинг по актуални въпроси от дейността на РДПБЗН, както  и популяризиране на мерките за пожарна безопасност, които трябва да се спазват с цел недопускане на пожари. Предвижда се организиране на приемни с открити телефонни линии за граждани и провеждане на Дни на отворени врати  в РДПБЗН  и РСПБЗН (приемни дни- 16-18.09.2020 год. от 09.30 до 12.00ч., Ден на отворени врати- 16.09.2020 г.).Ще се разпространяват информационно–разяснителни материали, предназначени за населението, свързани с превантивните мерки за недопускане на пожари и правилното поведение за защита при възникване на инциденти.Планирано е            популяризиране на доброволчеството (чрез СМИ и социалните мрежи) – състояние, изисквания и критерии към бъдещите доброволци, възможности за обучение и обществени ползи. (До 18.09.2020 год.)

В програмата е включено организиране и провеждане на Областния кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. .(До 18.09.2020 год.)

Ще бъдат наградени  служителите от РДПБЗН – Кърджали във връзка с професионалния празник. (14.09.2020 год.)

Проведена е дарителска кампания в помощ на децата на загиналите пожарникари и спасители при изпълнение на служебния си дълг.

Това съобщиха от РЕГИОНАЛНА ДИРЕКЦИЯ ПБЗН – КЪРДЖАЛИ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини