НАП и полиция влязоха в обекти на "Хиполенд"

Четири държавни институции проверяват голяма верига магазини за детски играчки.

В 10.00 часа днес е била извършена проверка в централния офис на "Хиполенд" АД в София от служители на НАП, Икономическа полиция, Главна дирекция "Надзор на пазара" и Агенция "Митници".

Изпълнителният директор на веригата Мариан Колев изрази предположение, че изненадващите проверки от страна на четирите институции са свързани с негово изявление в социалните мрежи по повод особения сълзотворен спрей, който беше използван на 2 септември срещу протестиращите. 

Освен в централата проверки се извършват и в магазините за играчки на"Хиполенд" в цялата страна.

На 2 септември собственикът на веригата магазини Мариан Колев съобщи в публикация, че синът му е сред пострадалите от обгазяване по време на протеста и едва не е загубил зрението си.

Акцията идва дни след реакцията на изпълнителния директор на веригата Мариан Колев срещу действията на полицията по време на протеста на 2 септември. "Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 души, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите, включително на хората, които днес ни "пазят", обгазявайки и ослепявайки децата ни", написа тогава Мариан Колев и обяви, че подкрепя протестите срещу правителството. Служители на "Хиполенд" също бяха забелязани на антиправителствените протести още в първите дни.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

Последни новини