"Фатима" най-накрая тръгва по кина и стрийминг платформи (трейлър)

Новият филм "Фатима" е нов разказ на класическата истинска история на три деца във Фатима, Португалия през 1917 г., които разговарят, както те казват, с Дева Мария. 

Филмът разказва какво се случва, когато 10-годишната Лусия (Стефани Гил) и нейните двама по-малки братовчеди Ясинта (Алехандра Хауърд) и Франсиско (Хорхе Ламелас) получават „видение“, за което смятат, че е Богородица (Джоана Рибейро). Те започват диалог с нея веднъж месечно в продължение на шест месеца, в който тя ги учи, че единственият начин да се сложат край на ужасите на Първата световна война е чрез силата на молитвата и страданието. Накрая им казва да съобщят на властите и на хората, че ще се срещне с тях на 13 октомври.

Когато децата разказват на възрастните, срещат само недоверие. Майката на Лусия не разбира защо Богородица би избрала дъщеря ѝ за такава среща. Кметът под натиск от страна на правителството  дори се опитва да затвори децата, за да ги принуди да признаят, че лъжат. Свещеникът, отец Ферейра (Хоакин де Алмейда), и самата Католическа църква не приемат разказаното от децата и налагат пълно мълчание по темата. Въпреки това, от уста на уста историята за предстоящото чудо се разпространява и в града скоро се стичат хиляди поклонници. 

Филмът е разказ в настоящето. Скептично настроен автор, професор Никълс (Харви Кайтел), се опитва да научи какво се е случило в действителност от вече остарялата Лусия (Соня Брага), сега 80-годишна монахиня в манастир в Португалия. Техният диалог е завладяващ и очертава линията между онези, които решават да вярват, и тези, които оказват съпротива. 

Заснет в Португалия, филмът носи автентична атмосфера. Андреа Бочели изпълнява няколко песни за саундтрака, включително една от композитора Пауло Буонвино, които са напълно в унисон с духа на този прекрасен филм, който не се препоръчва за циници.

В реалния живот Лусия оцелява, но двамата й братовчеди са покосени от голямата пандемия от 1918 г. още на следващата година.

Филмът, който бе планиран да тръгне по кината през април, също сварва света в пандемия 100 години по-късно.

Но подобно на чудото във Фатима, филмът устоява и най-накрая излиза в кината и на VOD този петък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини