С известни промени, ВМРО и НФСБ подкрепят ГЕРБ за нова Конституция

Проектът за нова Конституция на ГЕРБ търпи корекции. Това стана ясно от думите на Даниела Дариткова след срещата с ВМРО.

Обсъден е принципът да се отговори на обществените очаквания. Прието е предложението на воеводите да се включи в преамбюл как функционира държавата.

Имаме принципно съгласие от ВМРО, обясни Дариткова. Имало единомислие за свикване на ВНС. 

Воеводите искат в Конституцията да залегне темата за грамотната раждаемост. Те искат да се даде възможност на българите зад граница безпрепятствено да идват в страната. Граждански дълг да е упражняването правото на вот. Освен със задължително образование, то трябва да е обвързано с резултати.

Възстановяването на задължителната военна служба ще става с последващ закон. В този дебат трябва да се включат всички български граждани, според Веселинов.

НФСБ и ГЕРБ провели конструктивни разговори и ще подкрепят идеята за Нова Конституция и ВНС. Това стана ясно от втория кръг разговори.

НФСБ имали технически забележки към варианта на Конституцията, предложена от ГЕРБ. Имаме съгласие за подкрепа от тяхна страна, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева. Валентин Касабов на свой ред благодари за разговора. В тези мрачни времена идва време за велики дела и ВНС, обяви той.

Депутатът е убеден,че още на 2 септември ще може да се внесе в деловодството на НС проекта за нова Конституция. Според него голяма част от мислещите хора в България искали да има ВНС.

Борис Ячев поясни, че събирането на 120 подписа е първата задача. След това предстои по-тежката - подкрепата на 160 депутати за провеждане на ВНС.

В проекта на ГЕРБ НФСБ вижда много от своите идеи още от 2011 г.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ян
    Янков
    6 -1
    15:20, 25 авг 2020
    Вижте им само физиономиите!
    Лица на хора без срам, без съвест и без страх от Господ!
    ****** ************ ****, ************* ****-******* и някакъ анонимкник, докопал се до властта!
    Боже, прибери си вересиите!
    • Го
      ГОСПОДА
      0 0
      11:25, 26 авг 2020
      Няма нищо общо с тия. Тия са от нашия. Прехваления .Български народ. Негови чеда. Такъв е народа. Такива управниците. Мислиш че са само тия ли. Стой та гледай след изборите как едни алчняци ще сменят други. Това не означава разбира се че не трябва да махнем тия
  • 2
    Ще
    Ще
    2 -1
    19:07, 25 авг 2020
    Ще ги изметем. Само да посмеят.
  • 3
    56
    56
    2 0
    01:07, 26 авг 2020
    Ние ще изметем вас боклуци протестиращи! Търпението ни се изчерпва. Мнозинство сме.
Последни новини