Ден 40: "И не издържаха и изпочупиха колата..."

Изображение 1 от 2

    Автомобил, управляван от жена, се опита да премине през протестиращите граждани пред румънското посолство, които и тази вечер блокираха кръстовището на булевардите "Ситняково" и "Шипченски проход"

    Колата, в която жената пътуваше с двете си малки деца и мъж, вероятно съпругът й, не се движеше с висока скорост, но  според част от недоволните граждани е щяла да сгази няколко души. Тогава те започнаха да удрят и блъскат по автомобила и не му позволяваха да потегли. Бяха счупени предното му стъкло, фаровете и броните, а номерата липсваха, съобщи bTV.

    Очевидец разказа, че жената е заявила: "Майната ви на всички!", след което започнала да им показва средни пръсти и продължила напред сред множеството. Те приели това като провокация.

    "И не издържаха и изпочупиха колата...", добави друг.

    "Жената се вряза в тълпата, мина през колелетата на някои хора и може би краката, тя продължаваше да не спира, може би в паника и ситуацията мина отвъд нормалното, проблемът е, че нямаше полиция, МВР за пореден път не си върши работата", допълни трети свидетел на случилото се.

    "Откъде-накъде ще ме карат аз да минавам по заобиколни пътища. Всеки гражданин на тази държава има право да се движи свободно. Аз не се движа свободно вече 40 дни. Колко повече да ги чакам?! Това, ако са нормални протестиращи - да ми чупят стъклата, и после съм минала през хора. Е, как ще съм минала през хора!? Той застанал отпред и ме бута!", възмути се обаче жената, цитирана от БНТ.

    Още от самото начало на блокадата пред посолството нямаше полицейско присъствие. Униформени се появиха чак след инцидента, и то едва около 20 минути по-късно. Полицаи започнаха да преговарят с протестиращите да пуснат колата с жената заради децата. Някои бяха против, но след уверение, че тя ще бъде разпитана в близкото Първо РПУ, колата беше пусната и под полицейски ескорт се отправи на пешеходен ход натам заради счупеното стъкло.

    Протестиращи заявиха, че трябва да бъдат прегледани записите от камери и от телефони, за да се види какво точно се се случило.

    По-късно напрежение възникна и между протестиращи и социолога Стойчо Стойчев, когото те определиха като човек на ГЕРБ. Той също опита да премине с автомобила си и ги попита: "Това ли е примерът, който давате?".

    По-късно други шофьори, които не знаеха за блокадата, продължиха да пристигат и се налагаше да правят обратен завой и да се върнат. Чак след това полицаи започнаха да отбиват прииждащите автомобили на предишното кръстовище.

    В предишни дни, когато протестиращите блокираха това кръстовище, блокадата беше вдигана още същата вечер. Тази вечер тя продължи по-дълго, като демонстрантите не спираха да викат "Бойко - позор, оставка и затвор!". След 23 часа обаче движението беше пуснато.

    По-рано от т. нар. "Отровно трио" обявиха, че имат информация за подготвяна смяна на премиера Борисов, с негово съгласие. Ставало дума за "човек, който изглежда относително културен и наскоро се е появил в София след дълго пътуване". Велислав Минеков не посочи име, но заяви, че "това не може да бъде част от пазарлъка" и те няма да го приемат.

    Междувременно, на Орлов мост бе организиран "граждански мегдан", където всеки изказваше мнението си за управлението. Забранени бяха нецензурните изявления.

    По-рано днес от т. н. "Отровно трио" заявиха, че подготвят национален протест, но не обявиха дата.

    Велислав Минеков и Николай Хаджигенов отново заявиха, че протестите ще продължат до оставките на кабинета и на главния прокурор.

    Двамата обявиха, че разполагат с информация за корупционна схема в Столичната община.

    "Това е най-драстичната далавера - 11,5 милиона, приблизително, за месец ноември 2018 г. , в които не е валяло сняг, а са разходвани за снегопочистване", обобщи Хаджигенов.

    В 18 ч. пред Министерството на здравеопазването започна и Национален протест на медицинските сестри. Те разпънаха палатков лагер пред сградата на ведомството с искане за по-добри условия на труд и по-високо заплащане.

    По-рано в понеделник протестиращи, организирани от гражданското движение "Боец", блокираха закратко преди обед главния вход на Министерството на правосъдието и обявиха, че ще блокират различни институции всеки ден до оставките на правителството и на главния прокурор.

    Източник: dir.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Це
      Цецо
      11 -9
      07:26, 18 авг 2020
      Крадливото псе бойко борисов е в паника.
    • 2
      H;
      h;h
      7 -8
      13:00, 18 авг 2020
      Снощи Лели ГЕРБ бяха в акция само не се разбра децата собствено производство ли бяха или бяха под наем. Защото ако са собствени говори достатъчно за умствения багаж на наглата лелка
      • Ол
        Олег
        4 -5
        14:47, 18 авг 2020
        На ГЕРБ всичко му е фалшиво! Не бих се учудил да е сценка от някой театър.
      • Ни
        Нидал Алгафари
        4 0
        19:47, 18 авг 2020
        Дали тези герои на новото време, не можеха
        да простят на майката, че им нарушава
        демократичния рахатлък и да я бяха пуснали
        да прибере децата си в креватите им?
        Дали не можеха да проявят снизходителност
        и добрина и да не показват чудовищното си
        извращение пред невръстни деца?
        Дали станаха по-големи герои в собствените
        си очи?
        Дали някъде сега се фукат, как разбиха
        колата на едно семейство, как стресираха
        майка пред децата й и как ужасиха децата?
        Мое най-голямо огорчение от показаното е,
        че момичета и жени бяха наравно с ербапите.
        Чупеха, ритаха, блъскаха и псуваха като
        каруцари.
        Тези им изтъкани от героизъм действия,
        които не биха сторили, ако не бяха тълпа.
        Сега я разбирам психологията на тълпата.
        Липса на разум, култура, възпитание и най-
        вече загуба на човешки облик.
        Слава Богу, че мъжът в колата нямаше
        законно или незаконно оръжие.
    • 3
      Жо
      Жоро
      3 -8
      13:02, 18 авг 2020
      Нещата са на път да ескалират по много неприятен н... Виж коментара
      • 23
        231
        1 -4
        16:03, 18 авг 2020
        Като не искат мирно да подават оставка,викайте агитките!Чух една "гербаджийска мисирка" да казва,че и с кръв няма да дадат власта!
    • 4
      Ко
      Кондор
      7 -3
      16:14, 18 авг 2020
      Сега наистина се убеждавам, че протестиращите са платени и хулигани. Нищо смислено не предлагат, само оставка, та оставка. За да дойде Васил Божков на бял кон, да пуснат от затвора Банев, Арабаджиев и прочее. В Хасково един от активните протестиращи е Марио Бисеров. Той пък срещу коя мутра протестира? Може би срещу Христо Бисеров, който раздаваше митничарските куфарчета и който сложи Христо Василев за областен управител, а Георги Иванов за кмет на Хасково. Крадецът вика "дръжте крадеца". 60 % от българите сва против протестите, аз съм един от тях без да съм гербаджия, купен или неграмотен. Да не говорим, че Курнелия само това чака, да яхне властта.
    • 5
      Ск
      Скоро
      5 -3
      19:35, 18 авг 2020
      Скоро боклукът ,блокиращ незаконно държавата ще бъде изметен от мнозинството нормални граждани по най -безцеремонен и унизителен начин.Само гледайте!
      • Ни
        НИЛХ
        2 -3
        20:24, 18 авг 2020
        Аз нормални граждани не виждам. Мазохизма при който живееш и си доволен не те прави нормален
    • 6
      "Елита на протестта"
      4 -2
      22:32, 18 авг 2020
      Това ли е завръщащият се елит от Западна Европа?
      Чупещ коли, стресиращ малки деца, малтретиращ инакомислещите?
      Ще ни въвеждат "тяхната демокрация" насила ли?
      Най нагло чупи и разбива чужда частна собственост. Тя не е на Бойко, нито на Гешев.
      Частната собственост е на инакомислещи личности.
      Именно отношението към инакомислещите те определя като демократ.
      Неискам такива хора да ми определят битието.
      Започвам да мисля че ако тези дойдат на власт ще има точно диктатура без да се уважава политическите опоненти и инакомислещи граждани.
    • 7
      Ср
      Среден пръст
      1 -2
      22:53, 18 авг 2020
      Среден пръст за тия от протеста, които нападнаха жената и й изпочупиха колата!
    • 8
      Кю
      кююк
      1 0
      23:52, 18 авг 2020
      Жената сама се нападна сега ще я влачат известно време назад напред по институции .Ма нали е кифла със самочувствие
    • 9
      Хм
      хм
      1 0
      00:06, 19 авг 2020
      Всичко това си е истинска провокация от страна на жената. След като знае, че с нея има и деца, къде се навира? Какво е очаквала да се случи или е искала да стане известна и да блесне по ТВ! Интересно, кой я застави да мине точно от там.
    Последни новини