ГЕРБ депозира новата Конституция в парламента още днес

Днес ГЕРБ депозира новата Конституция в парламента, обяви премиерът и председател на управляващата партия Бойко Борисов в обръщение във Фейсбук. Той обеща още днес да се срещне с коалиционните си партньори от "Обединени патриоти", за да да чуе и техните предложения.

"Нека да ни подкрепят за това, а Великото народно събрание, когато съберем 120 депутати, искам да стане на 2 септември. Затова се обръщаме към протестиращите. Има хора, които трябва да мислят с главите си и за след това. 2 септември не е след 5 години, той е след 10 дена. На 2 септември ние трябва да влезем със 120 подписа", каза премиерът. Той подкани председателят на НС Цвета Караянчева (ГЕРБ) и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова да разговарят с всички парламентарно представени партии, за да получат подкрепа и съберат необходимите 120 подписи, за да бъде внесен проекта в първия работен ден след ваканцията на парламента. "На 2 септември ако се съберат 120 подписа, затова вие трябва да влезете в разговор с всички парламентарно представени партии. Да намерите начин в парламента за техническо гласуване, да видим може ли да се съберат 160 подписа за след това", каза им Борисов.

След месец на протести в петък Борисов обяви, че иска нова Конституция и свикване на Велико народно събрание, като обеща до седмица новата конституция да е готова, а "Демократична България" заяви, че с предложенията си властта цели да печели време, докато задкулисно се вземат важни решения като тези за Зелената сделка, разпределянето на евросредствата за коронавируса и следващия програмен период.

"Нашата единствена цел е да се даде правото на народа да избира, да взема решения. Към днешна дата няма социологически агенции, която да не дава, че ГЕРБ е първа политическа сила. Няма нещо, което не сме направили. Народът иска справедливост и да има максимално представителство. Как се случва това? Единственият начин е с нова Конституция", подчерта премиерът.

"На барикадите няма политически партии с голяма обществена подкрепа, които от утре да поемат управление, имат по 3-4-10 процента. Тези партии искат да дойде задкулисие в парламента. Христо Иванов е цар на задкулисието, той знае как се прави задкулисие и как се прави мнозинство в парламента. Или целта му е само да има служебно правителство, което да даде еднолична власт на Радев - и кабинет, и парламент - един човек. Това е изключително рисковано. Не ме е страх нито от Радев, нито от Иванов. Той така се е омазал, че нямам никакъв страх от него", заяви премиерът.

В изявлението си пред членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към протестиращите 40-ти ден в страната с искане да му дадат две седмици, в които да управляващите да съберат необходимите 120 подписа и да внесат в парламента на проект за нова Конституция, след което да пристъпят към дебат за свикване на Велико Народно събрание и да оставят решенията във волята на избирателите.

"Спрете да тормозите другите хора, пуснете пътя и останете на тротоара. И ни дайте две седмици, за да дадем властта на народа. Ако нашите коалиционни партньори и другите политически сили не искат да дадем властта на народа, всеки ще си понесе носи политическата отговорност", заяви Борисов.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (23)

  • 1
    Xx
    Xxx
    6 -21
    11:50, 17 авг 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Хх
      Хх
      21 -5
      13:29, 17 авг 2020
      И какво ти е направил Президента бе тъпчо.
      Обясни а не се повтаряй като *******
    • Fb
      FBI
      0 0
      13:34, 17 авг 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ра
      Разединител
      7 -17
      14:09, 17 авг 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • X.
      X.
      0 0
      14:55, 17 авг 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Мо
      Моля?
      12 -2
      16:45, 17 авг 2020
      До разединител-всички гербави това го лаете! А мутрата боко да краде 11 години и да псува по телефона-евала, нали?! И вие сте тъпи като тиквун, няма спор!
  • 2
    Ин
    интересно
    11 0
    12:21, 17 авг 2020
    и П---К---П-- там. и тя му вярва
    • П.
      П.К.П.
      9 0
      13:57, 17 авг 2020
      Вярвам му, защото съм проста.
  • 3
    АО
    а още по-интересно
    15 -4
    12:24, 17 авг 2020
    ще управляваме през фейсбук. пълен абсурд. що не иде в НС. да излезе сред хората. да усети народната любов
  • 4
    3,
    3,14
    18 -8
    12:35, 17 авг 2020
    До края на седмицата този трябва да е свален,иначе няма да има България!Трябва да се включат всички,които не желаят да управлява Борисов!
    • Ко
      Колко сте
      10 -15
      13:32, 17 авг 2020
      Всички, които не желаят ГЕРБ, са има няма, още сто... Виж коментара
    • 2.
      2.33
      14 -5
      14:58, 17 авг 2020
      Само крадците и дебилите харесват ГЕРБ.
  • 5
    Ha
    hacker
    16 -7
    13:11, 17 авг 2020
    Улична криминална мутра с една книга умствен багаж ще пише конституция - няма такова театро.
    • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • До
      До този с малкия пръст
      14 -2
      17:09, 17 авг 2020
      Браво! Ти си представителна извадка за типичния избирател на *******. Знам, че имате спуснато окръжно от ГЕРБ/БКП, но проблемът е, че сте толкова тъпи, че не можете един смислен коментар да напишете. Само повтаряте малоумията на Вожда и Учителя Буци Безкнижния. Доверието се качвало. Смях. Ела на един протест в София и тогава говори.
      Радев не е фатмак, а пилот от ВВС. Истински генерал, а не като вашият - от капитан в пожарната и айде измислен генерал. Знаеш ли защо е напуснал МВР? Отказал е да подпише декларация за деполитизация. От БКП е искал да е. Тези протести не са политически, просто ни писна от вас.
      А ти вероятно си някой като онова очилатото зам. областното, дето го крият. От разносвач на бира - заместник - областен. Един мъж на 30 + години, който не е успял да излъже една жена да си легне с него не става за нищо. И това го знаят доста хора в Хасково.
      Ти какъв си? Ти какво си направил в тоя живот? Нищо и половина. Висял си да се молиш на Малкото Мавърче за работа. Твоят човек е свършен. Честито и теб! И успех в търсенето на работа.
    • Ощ
      Още един желаещ гледам има
      7 -2
      17:28, 17 авг 2020
      Да му целува ръката. А и не само ръката. Квото извади. Бъди готов за изненади гербоподлого
    • До
      До,, до този с малкия пръст''
      2 -7
      17:35, 17 авг 2020
      Никой, никога не ми е плащал и не ми е задавал опо... Виж коментара
    • Кви изненади бе помияр..
      Изненадите са за вас след изборите за парламент.
      Ще има да се блещите.
      Ще има да се тюхкате и чудите, как народа пак предпочете Бойко.!!!!

      Но, Вие сте живото доказателство, че човек може да живее и без мозък!
      Мечтайте, сънувайте, бленувайте, дерзайте.
      Като минат изборите ще се събуди те.
      Ха ха ха ха ха ха
    • Па
      Пак до малкият пръст
      10 -2
      17:58, 17 авг 2020
      Виж, знам, че ти е тежко. Падате с 200. Помиярът си ти. Вероятни си герберче на държавна заплатка някъде. Която сега ще изгубиш. Виж си дивотиите, които пишеш. Какво пушиш?
      Не съм казал, че подкрепям Радев или която и да е партия. Но определено не подкрепям *******. Аз живея много добре в България. Имам успешен бизнес, който съм изградил сам. Исканията на хората на протестите не са икономически. На протестите идват и доста заможни хора. И аз в това число.
      Само Буци Еднокнижния ли може да управлява тази държава? Че тя била лесна за управление. От един прост пожарникар. Нямало алтернатива викате. Това е обида към целия български народ. Свършиха ли се икономистите, юристите, лекарите, инженерите?
      Хайде скрий се вече, че освен съжаление и смях не може да предизвикаш нищо друго.
      Гербаджийкса подлога. Бойко Чао!
  • 6
    Ве
    Вече повръщам...
    3 -2
    15:21, 17 авг 2020
    "...да има и хартия..."
  • 7
    По
    Показалец
    5 -1
    21:04, 17 авг 2020
    Така...Канели американски президенти Бойко...Сега питам кого покани кралица Елизабет,кого покани Китай-не беше Бойко.Човек не иска да осмисля някои изказвания като на жител от бананова република,но просто друго не се получава.Наистина ли не виждаш адекватната гражданска позиция на младия човек,която някои асоциират с квичене от храстите.Някой спомена Москва,но пропуска нещо съществено-пожелания от Меркел представителен обяд в Москва, изправилия се пред големия тест на политиката си Макрон и официалната вечеря на Бин Салман също в Москва.Китаеца оставям без коментар.Радев,когото някой нарече по-горе фатмак,знае четири езика.
  • 8
    Ан
    Антигерб
    4 -1
    12:59, 18 авг 2020
    В демокрацията на Герб, имаш право да газиш несимпатични за теб хора, които имат нахалството да не харесват телевизионната реалност на дебелия диктатор.
  • 9
    Те
    Теко
    5 0
    13:28, 18 авг 2020
    Това са тримата глупаци гробокопачи на БЪЛГАРСКИЯ народ
Последни новини