Стартира проектът за реконструкция на улична мрежа в град Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за рехабилитация на седем улици в града - „Родопи“, „Иван Вазов“, „Шипка“, „Републиканска“, „София“, „Орлови скали“, както и кв. „Горичево“.Те се обновяват по проект „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях в град Ардино“.

На откриването присъстваха и зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов, управителят на „ГЕРТ груп“ Гюрчай Сюлейман, Танер Бекир, представител на „Екоинженеринг“. Тук бяха още проектантът от „Трансконсулт- 22“ ООД  Георги Митов и гл.архитект на общината инж. Росен Хаджиев.

Предвижда се изпълнението на дейности, насочени към подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението, както на МПС-та, така и на хора, добро отводняване на улиците.Финансирането е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г..

Строителните дейности ще се изпълнят от „ГЕРТ груп“ ЕООД, а строителният надзор ще се извърши от „Екоинженеринг“ ЕООД, Кърджали.

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че град Ардино ще продължава да се благоустроява, за да се превърне в привлекателно място за работа и живеене.„Haй-вaжнaтaфyнĸциянaмecтнaтaвлacт e дacъздaвaдoбpиycлoвиязaживoт и зaбизнec“, каза още той.

Проектът е на стойност 1 172 571 лв., със срок за изпълнение 36 месеца.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини