Бившият шеф на “Екопрогрес” отнесе 2000 лв. глоба за катастрофа в неизправна шахта

2000 лева глоба е отнесъл бившият шеф на общинското предприятие “Екопрогрес” Райко Лозев. Той е бил глобен от “Пътна полиция” заради катастрофа в Хасково с лек автомобил Фолксваген след хлътване в улична шахта.

Инцидентът стана на 22.08.2019 година. Тогава водачът преминавал по булевард “Васил Левски” и колата се подметнала от капака на уличното съоръжение. В резултат на това се блъснала в метален стълб, а после се ударила в метална ограда, разделяща пътя. Подробности за инцидента може да видите тук.

От “Пътна полиция” са преценили, че причина за настъпилото ПТП е неизправната отводнителна шахта на пътя, която довела до пропадане на лекия автомобил и загубата на контрол над автомобила от водача му. Наказващият орган извършил проучване и достигнал до извод, че отговорно за поддръжката на пътя е ОП „Екопрогрес“. Именно заради това е глобен ексшефът Райко Лозев, който тогава беше директор на общинското предприятие. Той е обжалвал санкцията пред Районния съд в Хасково.

Съдия Мартин Кючуков е потвърдил наказателното постановление на КАТ. Преценил е, че наложеното наказание е правилно определено като вид и като размер, тъй като именно ОП “Екопрогрес” е трябвало да осигури безопасност на пътя и да отстрани своевременно проблема с неизправната шахта, намираща се на пътното платно на булевард “Васил Левски“.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    55
    55555
    12 -1
    23:12, 12 авг 2020
    трябва всички държавни служители да носят одговорнос а не само да си чакат края на месеца.браво на човека...
    • Не
      Неграмотник
      0 0
      17:07, 13 авг 2020
      ...и ти трябва да си грамотен, но очевидно не си.
  • 2
    12
    1222
    17 -1
    00:15, 13 авг 2020
    Защо не глобят сегашният шеф ???
    г-н Янев трябва да глобят защото целият град на нищо не прилича!
    Парковете също мизерстват с боклуци! Неговите хора искат бири за да окосят тревата в даденият парк това нормално ли е ? А в същност това им е работата да косят а не да просят бири !
    А жените които метът парковете идват за 5-10 мин и изчезват !!
  • 3
    Се
    Сегашния шеф
    15 0
    02:01, 13 авг 2020
    Господин Янев да си стегне персонала. Имаше много изяви и обещания, а сега си кротува на поста.Вместо да метат, мургавите госпожи се крият на сянка и 14 часа вече са си вкъщи. Целият град е в трева. Въпрос на време е да изскочи някоя змия и да стане беля.
    А пък уличното осветление...
  • 4
    Тт
    ТТ
    7 0
    07:43, 13 авг 2020
    То, шефа на ЕКОПРОГРЕС що не се разхожда цял ден по улиците със собствената си кола? Тогава ще знае - къде, и кой точно капак на шахта е за ремонт,та да запретне ръкави и да го оправи. Пък то бул."Васил Левски" е точно там,където може и да ги няма изобщо - капаците де.
  • 5
    St
    St.
    7 0
    08:57, 13 авг 2020
    Чистотата в Хасково не е на ниво. Улиците са лошо почиствани, паркингите/платените/ не се чистят, а за миене ма улиците-изобщо не са чували. А правят някакви съвещания по европейски проекти за намаляване на праховите частици, т.е. да отчетат дейност и реализират пари.
    Парковете не са били никога толкова тревясали и запуснати. Дори при Беливанов се поддържаха по-добре. Разбрах, че са намалили чистачките от Екопрогрес. Защо увеличиха такса "Смет" тогава? Да се пълнят гушите на Т. Лилянов и с-ие. А, и за кмета има. А хората ДаГоДу. И тези са за оставка!
  • 6
    Го
    гост
    1 -2
    09:25, 13 авг 2020
    От полицията трябваше най-напред да установят дали някой от квартала не си е бил харесал капака на шахтата за вторични суровини и тогава да пишат акт на управителя, който няма абсолютно никаква вина за ситуацията. Защото ако снимката е точна, не се вижда никакъв капак върху шахтата!
  • 7
    Скоро и в Болярово ще е същото. Шефовете на Екопрогрес и вик да се прегърнат на задната седалка , а аз ще ги повозя в посока от Мин. Бани към Хасково в крайна дясна лента . Ужасно кърпен след Вик аварии и вклювания !!!!!!!!! На предната седалка каня шефа на кат - после да отговаря и той !!!!

Случаен виц

Последни новини