Локализират се и се гасят 36 пожара в страната

Към момента силите и средствата на звената за "Пожарна безопасност и защита на населението" участват в локализирането и ликвидирането на 36 произшествия от възникнали пожари. По-характерните от тях са в област Хасково, съобщи пресцентърът на МВР.

Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, област Хасково. В локализирането на пожара участват 21 пожарни автомобила от РДПБЗН Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, СДПБЗН, Велико Търново Търново и Габрово, модулно формирование от 20 служители на МО, служители на Държавното горско стопанство, доброволци и местни жители. В гасенето помагат и 4 булдозера, хеликоптер на МО е извършил общо 42 захода за гасене. Пожарът се развива в южна посока към селата Маточина и Варник, община Свиленград, на площ над 50 000 дка.

Сигнал за пожар в лозови насаждения и лесонепригодни площи в землището на селата Оряхово и Йерусалимово, община Любимец, е подаден към 11.56 часа в понеделник. На мястото на произшествието са насочени два специализирани автомобила на РСПБЗН Любимец и СДПБЗН.

Малко по-късно в гасителните действия, затруднени от труднодостъпния терен, се включват и колегите им от Хасково, Симеоновград и Първомай. В резултат на професионалните действия пожарът е локализиран на площ над 500 дка, на този етап няма данни за опасност за населени места. Екипите продължават работа на терен.

Kъм 15.09 часа е съобщено за възникнал пожар в квартал "Гебран" на Свиленград, където горят сухи треви, отпадъци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини